1e Klas 2021-2022

12 oktober

Toen de andere partijen nog maar net op gang waren bleken Dorus Kuipers en Jannes van Marle elk al een dam met een aantal schijven te hebben. Waar het richting remise leek te gaan liet Jannes zijn dam eenvoudig via 1 om 1 afnemen en won Dorus. Ook Willem Visscher was vrij snel klaar met Harm Landman. Harm trapte in een damzet, wist de dam af te neme, maar stond toen 3 schijven achter en verloor. Ton Halman kwam tot 4 tegen 4 tegen Johannes Kiewiet, maar moest toen offeren om door te breken. Hij bleek net een tempo tekort te komen en Johannes streek de winst op.

 

5 oktober

Dorus Kuipers haalde dam en de volle winst tegen Herman Brink. Willem Visscher beheerste het centrum tegen Piet Toeter. De spanning in de partij werd verbroken na een 4 om 4 waarna remise de uitslag werd. Aike de Vries brak door tegen Ton Halman ten koste van 2 schijven, maar ook Ton kon op weg naar dam. Dam +5 tegen dam +5 bleek remise. Ook Johannes Kiewiet en Hans de Vries speelden een leuke partij waarin goed gerekend moest worden. Beide spelers kwamen tot dam maar het evenwicht werd nergens echt verbroken; remise. Wel winst was er voor Harm Landman die na de waarschuwing van vorige week nu beter bij de les was. Jannes van Marle werd hiervan de dupe en verloor.

 

28 september

Dorus Kuipers had zogezegd geen kind aan Harm Landman die er vanavond niet erg bij was. Dorus won in 2 snelle partijen, In een leuke partij braken zowel Herman Brink als Ton Halman door en besloten terecht tot remise.

 

21 september

Willem Visscher zit in de hoek waar de klappen vallen. Deze week verloor hij van Ton Halman. Ook de andere 3 partijen eindigden in een beslissing. Hans de Vries won van Aike de Vries, Piet Toeter van Gerrit Modders en Herman Brink van Jannes van Marle.

 

14 september

Zowel Dorus Kuipers als Piet Toeter spraken van een onderling regelmatige remise. Willem Visscher en Jannes van Marle kwamen zogezegd muurvast te staan. Na het loswurmen bleek Jannes naar dam te kunnen en de winst te pakken.

 

7 september

Ton Halman combineerde tegen Jannes van Marle naar winst in de eerste partij van dit seizoen.