1e klas 2020-2021

Op de jaarvergadering is besloten het aloude rondsysteem weer op te pakken met een hoofdklas en een 1e klas.

 

8 december

Herman Brink verliest van Dorus Kuipers. Piet Toeter verslaat Jannes van Marle.

 

1 december

Het is weer mogelijk om tegen elkaar in de Reyersdam te spelen.

Er vielen twee remises te noteren.

Jannes van Marle - Harm Landman  1-1

Herman Brink - Piet Toeter 1-1

 

13 oktober

Voorlopig laatste avond onderlinge competitie; Reijersdam sluit de deuren voor een maand

In de eerste klasse drie partijen. Jeugdspeler Aike de Vries nam het op tegen Jannes van Marle. Jannes haalde al vroeg in de partij groot voordeel via een dam. Dit gaf hij niet meer uit handen. Hans de Vries speelde tegen Piet Toeter en hij hield het erg lang vol. Op het einde van de partij gaf de ervaring van Piet de doorslag, waarmee Piet de eerste speler is die de debutant op een nederlaag trakteert. De partij tussen Herman Brink en Jan de Leeuw kende geen winnaar. 

 

6 oktober

In verband met de sluitingstijd van 22 uur wordt er om 19 uur begonnen wat achteraf best goed lijkt te bevallen. Dorus kuipers kwam een schijf voor tegen Jannes van Marle en won de partij. Herman Brink brak door tegen Piet Toeter maar kwam 1 tempo tekort om de remise te voorkomen.

 

29 september

Na een misser van Jannes van Marle won Hans de Vries ook zijn 2e partij. Zoon Aike de Vries pakte in het middenspel schijfwinst tegen Harm Landman. Aike omzeilde de valkuilen en won. Piet Toeter en Jan de Leeuw kwamen remise overeen. Ditzelfde was de uitslag bij Dorus Kuipers tegen Herman Brink.

 

22 september

Johannes Kiewiet won een schijf tegen Willem Visscher en besliste de wedstrijd in zijn voordeel. Ook Henk Ramon pakte 2 punten toen Ton Halman zichzelf de das om deed met een foutieve combinatie. Na een achterloopje van Harm Landman stond Herman Brink voor een dilemma: combineren naar een dure dam of toch anders kiezen in de situatie met veel slagmogelijkheden. Herman koos voor het laatste en verloor omdat hij een slagmogelijkheid voor Harm niet had gezien. Dorus Kuipers leek positioneel licht beter te staan dan Jan de Leeuw maar zag ook diens remisemogelijkheden. De spelers besloten dan ook de partij op remise te houden.

 

15 september

Albert Potkamp moet nog even wachten op zijn eerste punt. Dit keer verloor hij van Harm Landman..

Willem Visscher pakte winst tegen Dorus Kuipers. Jeugdlid Aike de Vries pakte al direct een mooi punt tegen Ton Halman.

 

8 september

In de 1e klas won nieuwkomer Hans de Vries zijn eerste partij van Albert Potkamp.