Hoofdklas 2021-2022

12 oktober

Piet Dijkstra keek tegen een dubbele dreiging aan van Bertus de Vries en verspeelde een schijf. Later in de partij kwam Piet echter tot dam met nog steeds een schijf minder. Het bleek voldoende voor de winst voor Piet. Teun van Gelder had geen speelbare zetten meer maar dacht een tijdelijk offer te plaatsen. Dit bleek toch definitief te zijn, maar Wim Dekker kon de doorbraakkansen van Teun op de korte vleugel niet pareren. Na de doorbraak van Teun door nog een schijf te offeren werd tot remise besloten. In de partij tussen Harm Kist en Harwin Reuvekamp werd het evenwicht niet echt verbroken en ook hier werd het remise.

 

5 oktober

Harwin Reuvekamp liet Henk Kamminga het initiatief nemen op zijn lange vleugel en kreeg daar spijt van want dit was de inleiding voor zijn verlies. Een sneller verlies was er bij Bertus de Vries die te laat een schijfwinst voor Yulia Bintsarovska onderkende. Yulia gaf hem daarna geen kans meer voor herstel en pakte de kop van de ranglijst. Piet Dijkstra speelde het positioneel beter dan Arie Heikoop en kon in de eindfase beslissend doorbreken naar dam met winst als gevolg. In de partij van Johan Wezenberg en Geert van der Molen sloeg op geen enkel moment de vlam in de pan. Na 8 tegen 8 werd langdurig 7 tegen 7 gespeeld tot er tot remise werd besloten. Harm Kist ging in op de uitlokking door Wim Dekker om met zwart naar 28 te ruilen. Wim kreeg hier spijt van omdat de berekende schijfwinst na herberekening zou falen door een 1 om 2 van Harm na een vrije zet. Nu ruilde Harm de lange vleugel van Wim leeg maar gaf daar te weinig gevolg aan waardoor Wim in de eindfase nog de beste papieren kreeg maar Harm bekwaam remise maakte. Teun van Gelder ging het spel tegen Michel Stempher niet uit de weg en kwam nergens minder te staan. Michel kwam nog wel als eerste op dam maar ook nu zag Teun het goed waarna het remise werd.

 

28 september

Harm Kist toonde al vaker aan dat hij juist voor sterke spelers een geduchte tegenstander kan zijn. Ook vanavond ging Harm er goed voor zitten en bereikte remise tegen clubkampioen Michel Stempher. Henk Kamminga had wellicht juist de betere stand tot hij besloot om achterwaarts te ruilen. Wim Dekker kwam toen positioneel in het voordeel en zijn latere doorbraak bleek beslissend voor de winst. Johan Wezenberg kwam vastte staan tegen Arie Heikoop en moest offeren. Met 3 schijven achter leek Johan nog op dam te komen, maar hij zag dat dit niet kon en gaf op. Ton Noort en Yulia Bintsarovska speelden een leuke, maar ook lastig te berekenen partij. Ton ging in de fout en Yulia won. Teun van Gelder liet schijfwinst achterwege om via een omklemming meer nut te halen. Dit bleek tegen te vallen en Harwin Reuvekamp bereikte met wat kunst en vliegwerk remise.

 

21 september

Naast remises van Henk Kamminga met Geert van der Molen, Ton Noort met Harm Kist en Bertus de Vries met Arie Heikoop waren er toch ook 2 winstpartijen. Johan Wezenberg sloeg rond de 15e zet verkeerd en kwam door 1 om 2 een schijf achter. Het daarna door Michel ontwikkelde centrumgeweld gaf de definitieve doodsteek. Bij Yulia Bintsarovska en Teun van Gelder was het meer een tactisch steekspel. Yulia zette Teun steeds meer onder druk en won na een doorbraakcombinatie .

 

\]14 september

De leuke partij tussen Wim Dekker en het nieuwe lid Ton Noort werd verknald toen Wim blunderde en op gaf. Teun van Gelder en Harm Kist kwamen vroegtijdig remise overeen. Geert van der Molen en Arie Heikoop besloten pas tot remise toen de stand was uitgedund naar elk dam met enkele schijven

7 september

Omdat de andere leden voor de Bekercompetitie speelden grapte Michel Stempher dat de winnaar van de enige wedstrijd in de Hoofdklas aan kop zou komen. Aangezien de uitslag remise werd staan nu Piet Dijkstra en Harwin Reuvekamp allebei bovenaan.

Maak een Gratis Website met JouwWeb