Bekercompetitie 2021-2022

 

Finale

6. Piet Dijkstra - 1. Michel Stempher   1 - 1

 

24 mei

Piet wist te voorkomen dat Michel voor de 10e keer de beker zou winnen. Beide spelers hadden in de voorgaande wedstrijden moeten winnen om door te gaan. In de finale had Piet genoeg aan remise. Ondanks een ratingverschil van meer dan 400 kwam Piet nergens in de problemen. Michel ging nog wel met schijfwinst het eindspel in maar moest genoegen nemen met remise. Piet toonde eens te meer aan dat zijn type spel lastig een lastig te nemen horde is.

 

Halve Finale
24. Willem Juffer 6. Piet Dijkstra 0 - 2
1. Michel Stempher* 12. Yulia Bintsarovska 2 - 0

17 mei

Piet Dijkstra kwam een schijf voor tegen Willem Juffer. Willem veroverde de schijf terug, maar zijn voorpost op 228 was niet te verdedigen. In de eindfase stond Piet drie schijven voor en gaf Willem op.

 

8 maart

Michel Stempher is ook nu weer finalist. Michel combineerde naar veld 6 en met vrij veld 1 naar dam. Hierna begon de jacht op losse schijven van Yulia

Bintsarovska die daarna op gaf.

 

3e Ronde
24. Willem Juffer* 10. Johan Wezenberg 2 - 0
3. Teun van Gelder 12. Yulia Bintsarovska* 0 - 2
20. Harm Landman 1. Michel Stempher* 0 - 2
18. Herman Brink 6. Piet Dijkstra* 0 - 2

1 maart

 Kwartfinales voor de beker :

  •  Willem Juffer tegen Johan Wezenberg. Toen Johan inzag dat er geen winst meer viel te behalen ( hooguit remise)  gaf Johan op en plaatste  debutant Willem Juffer zich voor de halve finale.
  • Dit zelfde gebeurde in de andere kwartfinale : ook Teun zag dat winnen er niet meer inzat en gaf toen de winst aan Yulia.

Daarna werd er geloot voor de halve finales en kwamen de volgende wedstrijden uit de bus:

  •  Willem Juffer  - Piet Dijkstra
  • Michel Stempher - Yulia Bintsarovska

 

22 februari

Michel Stempher is de 2e halve finalist door winst op Harm Landman.

 

15 februari

De 3e ronde ging van start met een overwinning van Piet Dijkstra op Herman Brink.

 

2e Ronde
17. Willem Visscher 10. Johan Wezenberg* 0 - 2
3. Teun van Gelder* 2. Wim Dekker 1 - 1
12. Yulia Bintsarovska* 12.5 Ton Noort 1 - 1
14. Piet Toeter 6. Piet Dijkstra* 0 - 2
18. Herman Brink* 5. Geert v.d. Molen 1 - 1
1. Michel Stempher* 8. Arie Heikoop 2 - 0
7. Bertus de Vries 20. Harm Landman* 0 - 2
21. Jannes v. Marle 24. Willem Juffer* 0 - 2

15 februari

Eindelijk kon de 2e ronde worden afgesloten. Johan Wezenberg won van Willem Visscher en Harm Landman van Bertus de Vries. 

9 november

Teun van Gelder wilde dammen en ruilde al bij de 3e zet met wit naar 22. Wim Dekker besloot deze schijf te laten rusten en nam een hekstelling in aan de andere kant van het bord. Beide spelers moesten zoeken naar de juiste vervolgzetten. Wim kwam op schijfwinst, niet door het aanvallen van schijf 22 maar juist door deze weg te ruilen. Wim miste een offer waardoor hij zou winnen. Nu moest hij een combinatie van Teun toestaan en remise pakken. Teun bekert door. Piet Dijkstra en Piet Toeter moesten na een forse ruil in de overblijvende open stand op zoek naar de juiste positionele zetten. Dit lukte Dijkstra het best. Hij kwam tot een 4 om 2 stand en won door overmacht.

 

26 oktober

Willem Juffer hoopt weer vaker aanwezig te kunnen zijn. Hij speelde sterk tegen Jannes van Marle die vast kwam te staan en moest ruilen. hierna kwam Willem een schijf voor en maakte het netjes uit.

 

19 oktober

Ton Noort gaf aan dat hij, gezien het bij hem ontbreken van een bekende rating, Yulia verder wil laten spelen. Wedstrijdleider Arie Heikoop nam zijn voorstel over.

 

12 oktober

De hele partij tussen Yulia Bintsarovska en Ton Noort speelde ronde de hoge randschijven. Yulia met wit op 15 en 25, Ton met zwart op 45. Uiteindelijk kwam remise op het bord en plaatste Ton zich. Geert van der Molen had besloten avontuurlijk te werk te gaan maar een sterk spelende Herman Brink was niet onder de indruk en kwam beter te staan. Geert kwam nog tot remise maar Herman een ronde verder. Toen Michel Stempher via 28-22 in het middenspel de aanval opende was het eigenlijk vrij snel gedaan en vond Arie Heikoop geen goed verweer, waarna Michel won..

 

 

1e Ronde
2. Wim Dekker 7. Bertus de Vries 2 - 0
8. Arie Heikoop 15. Dorus Kuipers 2 - 0
6. Piet Dijkstra 5. Geert v.d. Molen 2 - 0
21. Jannes v. Marle 16. Johannes Kiewiet 2 - 0
12. Yulia Bintsarovska 4. Henk Kamminga 2 - 0
23. Aike de Vries 14. Piet Toeter 0 - 2
20. Harm Landman 9. Harwin Reuvekamp 1 - 1
22. Hans de Vries 19. Gerrit Modders 0 - 2
11. Harm Kist 1. Michel Stempher 0 - 2
3. Teun v. Gelder 17. Willem Visscher 2 - 0
10. Johan Wezenberg 18. Herman Brink 1 - 1
24. Willem Juffer 13. Ton Halman 1 - 1

28 september

Vanavond werden de laatste 2 partijen uit de eerste ronde gespeeld. In beide partijen leek het gelijk op te gaan maar uiteindelijk waren er toch 2 winnaars. Johannes Kiewiet speelde sinds lange tijd weer een partij en overzag een combinatie van Jannes van Marle die wel steeds speelde. Piet Dijkstra trok toch nog aan het langste eind tegen Geert van der Molen nadat beide spelers in 6 om 6 richting dam gingen. Direct na afloop werd er al geloot voor de 2e ronde nadat eerst enkele afvallers werden ingeloot om op 16 spelers te komen.

 

21 september

Alweer sneuvelde een hoofdklasser. 1e klasser Harm Landman speelde remise tegen Harwin Reuvekamp.

 

14 september

Willem Juffer speelde remise tegen Ton Halman en plaatste zich voor de volgende ronde. Herman Brink gaf geen krimp tegen hoofdklasser Johan Wezenberg. Ook zijn remise volstaat om door te gaan. In de langste partij wist Yulia Bintsarovska te winnen van haar leermeester Henk Kamminga.

 

7 september 

De dam van Teun van Gelder tegen Willem Visscher bleek genoeg voor de winst. De dam van Wim Dekker tegen Bertus de Vries bleek minder goed want Bertus nam de dam direct af waarna Wim pas in de eindfase enig voordeel kreeg. Hij nam de meest kansrijke voortzetting, maar wist dat daar een remiseaddertje op de loer lag. Bertus gaf zich gewonnen terwijl bij een juiste keuze van een dubbeloffer het gewoon remise was. Ook Dorus Kuipers bleek te snel hebben opgegeven tegen Arie Heikoop. Toen zij verder speelden was winst niet te vinden. Hans de Vries stond beter tegen Gerrit Modders en speelde op winst. Zijn plannen werden doorkruist door in een zetje te trappen. Nu won Gerrit. Piet toeter kwam twee schijven voor tegen Aike de Vries en pakte de winst. Michel Stempher moest behoorlijk aan de bak tegen Harm Kist. Het terreinvoordeel bleek in de eindfase van 4 tegen 4 de doorslag te geven waardoor Michel won.