1e Team PODB 2019-2020

Voor standen en andere uitslagen klik hier door naar toernooibase

 

11 februari

De laatste wedstrijd was thuis tegen Dronten. Piet Dijkstra vlocht dreigingen in de stand tegen Bouwer. Die dacht hier niet onderuit te kunnen komen en gaf zeker wat voorbarig op. Teun van Gelder zette de korte vleugel van Sieb Hamster onder druk en leek op winst af te stevenen. Sieb wist echter net remise te maken. Arie Heikoop kwam een schijf achter tegen Hennie de Ruijter. De 5 tegen 6 werd 1 tegen 3 maar precies remise. Michel Stempher kreeg terreinvoordeel tegen Joop Kip maar moest om te kunnen winnen een doorbraakmogelijkheid van Joop voorkomen. Toen dit lukte was het ook direct winst voor Michel. Johan Wezenberg speelde lange tijd met een schijf voor en won dan ook van Hanekamp. De partij tussen Henk Kamminga en Wiebren de Vries leek in eerste instantie voordeel voor Henk maar toen dit verwaterde werd het remise. Met de einduitslag van 9-3 voor SSS pakte SSS alsnog de 2e plaats in de eindrangschikking.4 februari

Bij het delen van de opstellingen bleek dat Zwartsluis het moest stellen zonder kopman Henk Boers. Toch was het eerste woord aan de gasten. Piet Dijkstra trof in John Folkers de sterkst aanwezige tegenstander. In het middenspel was er niet zoveel aan de hand, maar Piet overzag het gevreesde Zetje van Weiss en kon opgeven.  De achterstand werd snel tenietgedaan door overwinningen van Michel Stempher en Teun van Gelder op Klaas Wobben en Roelof Jan Breman. Michel deed dit zelfs door in een al voordeligere stand te combineren via een heuse zesklapper. Ook Kampen kon niet lang genieten van de voorsprong, want Arie Heikoop zag in de aanloop naar het eindspel geen andere mogelijkheid meer dan een schijf te offeren om doorbraak te voorkomen. Tegenstander Jan van der Kolk maakte het vervolgens behendig af, waardoor de stand weer gelijk was. Met nog twee partijen te gaan zag het er goed uit, gezien de goede standen van Harwin Reuvekamp en Henk Kamminga. Harwin wist zijn voordeel inderdaad te verzilveren tegen Jacob Lok door geduldig de positie te verstevigen met al een schijf meer. Henk Kamminga kreeg de winst net niet rond in een sterk ogende 5-om-5 stelling tegen Erik van Wendel, maar de remise bleek voldoende voor de teamwinst: 7-5.

14 januari

In de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen Lelystad wist ook SSS niet te winnen. Cyril Sluisdom opende de score voor Lelystad met winst op Herman Brink. Arie Heikoop deed goede zaken met zijn overwinning tegen de op papier sterkere Bert Zijlstra. Via de winst van Michel Stempher tegen Don Khedoe kwam SSS zelfs op voorsprong maar verlies van Henk Kamminga tegen Sam Pryor deed dit weer te niet. Lelystad pakte toch de winst door de overwinning van Boike Mathoera op Harwin Reuvekamp aangezien het mooie punt van Teun van Gelder (1054) tegen Huub Nollet (1190) dit niet recht kon trekken.

3 december

SSS begon de thuiswedstrijd tegen Eye-T Webdesign/OG 1 goed door een snelle winst van Michel Stempher tegen Geurt Souman die zichzelf in positionele problemen bracht. De stand werd echter in evenwicht gebracht toen Arie Heikoop meende tijdelijk een schijf verlies te kunnen accepteren tegen Rick Hakvoort maar er van tijdelijk geen sprake bleek. De volgende uitslag zorgde zelfs voor een achterstand toen Teun van Gelder in 11 tegen 11 geen speelbare zet meer had en zich aan Albert Lusink gewonnen gaf.. Henk Kamminga had de stand weer recht kunnen trekken maar miste een heuse coup Napoleon tegen Maikel van den Esker zoals Rick Hakvoort achteraf aantoonde.. Na zijn remise was de meeste hoop gevestigd op Piet Dijkstra die een schijf voor stond tegen Anton de Munnik, Deze partij liep echter remise. In de partij tussen Harwin Reuvekamp en Erik Bakker werd het evenwicht nooit echt verbroken en was de uiteindelijke remise een terecht resultaat. SSS verloor met 5-7.

29 oktober

De eerste uitwedstrijd tegen DEZ/NGKZ werd nipt gewonnen met 7-5. Alle partijen buiten de winst van Michel Stempher tegen Alie Beekman-van Duinen eindigden in remise. Het overwicht in de klassieke partij eindigde met een leuke finesse. Antoine Koster tegen Henk Mostert Azn en Teun v. Gelder tegen Henk Mostert Jzn. Zo ook Arie Heikoop tegen Harry Beekman, Harwin Reuvekamp tegen A. Mostert Hzn en Piet Dijkstra tegen Alex Klein.

14 oktober

SSS ging op bezoek naar Wapenveld en speelde tegen Eye-T Webd/OG 2. Geert van der Molen verving Teun van Gelder. Harwin Reuvekamp leek zijn tegenstander ( Freek Jongerman) in de tang te hebben, maar ipv  voordeel bleek de stand toch erg nadelig voor Harwin. Hij verloor een schijf en even later de partij.  Arie Heikoop speelde tegen Jaap Stegeman, Het ging lange tijd gelijk op, maar in het eindspel kwam Arie steeds slechter te staan. Gelukkig kon hij dmv een plakker de remise binnenhalen. Toen Michel Stempher , die tegen Henk van Renselaar, speelde de winst had behaald was de stand weer in evenwicht. Dit bleef zo toen Henk Kamminga remise speelde tegen Eilander. Invaller Geert speelde een solide partij en wist Paul Borreman tot overgave te brengen. De tussenstand was met 6-4 voor SSS in ons voordeel. Piet Dijkstra had weliswaar een wat mindere stand , maar leek toch de remise te kunnen binnenhalen. Helaas bleek zijn tegenstander ( G.J Smit)  precies de juiste winstvariant te pakken zodat we met een eindstand van 6 - 6 terug gingen naar Kampen.

Maak een Gratis Website met JouwWeb