Lentecompetitie 2022

 

21 juni

Herman Brink wist te winnen van hoofdklasser Arie Heikoop en eindigde bovenaan de ranglijst. De twee andere hoofdklassers, Henk Kamminga tegen Piet Dijkstra, speelden remise. Johannes Kiewiet won van Ton Halman.

 

14 juni

Henk Kamminga won van Ton Halman. Jannes van Marle wist hoofdklasser Arie Heikoop op remise te houden.

 

7 juni

Piet Toeter en Ton Halman maakte er een leuke partij van waarbij Ton meerdere malen een voorpost in nam. uiteindelijk kwamen beide spelers op dam en hielden het op remise. Jannes van Marle verzeilde in een damcombinatie van Henk Kamminga waardoor het een korte partij werd met winst voor Henk.

 

31 mei

Herman Brink zat in een korte vleugel opsluiting. De verwikkelingen in de stand zorgde er voor dat Herman blunderde door een 2 om 3 voor Piet Toeter open te zetten en op kon geven. Ton Halman dacht beter te staan, kwam een schijf voor tegen Harm Landman, maar Harm toonde aan dat Ton gedwongen een eindspel in moest gaan waarbij beide spelers een dam hadden, maar Harm 4 schijven meer. Harm won.

  

24 mei

Herman Brink bereikte een op het oog gelijkwaardige 6 tegen 6 tegen Dorus Kuipers. Vanaf dat moment ging het toch mis. Dorus zag de winst waar Herman hier nog even over na wilde denken. Dorus zag het goed. Ton Halman kwam in 5 tegen 5 in de problemen door de terreinwinst die Arie Heikoop had geboekt en verloor.

 

17 mei

Ton Halman pakte het centrum, maar het was Herman Brink die met schijfwinst op dam kwam, won en de koppositie pakte.

 

10 mei

Ton Noort won van Ton Halman toen Halman inderdaad in de damcombinatie van Noort trapte.

 

3 mei

Waar het in de interne competitie 2x remise werd wist Herman Brink nu wel te winnen van Harm Landman. Piet Toeter was met zwart al vroeg op veld 33 gekomen. Jannes van Marle bouwde meerdere dreigingen in en won een schijf. Later kwam Jannes op dam maar Piet stond toen een schijf voor en met 2 schijven dicht bij de damlijn. Door goed eindspel trok Jannes toch de winst naar zich toe. Harwin Reuvekamp nam iets teveel risico waardoor Ton Halman had kunnen winnen. Door te snel om dam te gaan redde Harwin zich door een plakker.

 

26 april

Het aantal deelnemers aan de Lentecompetitie breidt zich uit met hoofdklassers die hun eerste partij wonnen.  Henk Kamminga van Ton Halman, Ton Noort van Herman Brink.

 

19 april

Ton Halman zat in een redelijk ideale hekstelling, maar weigerde los te ruilen. Nadat Piet Toeter 2 schijven op de lange lijn had, ruilde hij zelf los. Er ontspon zich een leuke partij die remise liep.

 

29 maart

Dorus Kuipers stond al vroeg 2 schijven achter tegen Herman Brink. Dorus speelde meer door omdat het nog vroeg was maar Herman kwam uiteindelijk wat ongelukkig te staan en ging volledig in de fout waarna Dorus onverwacht nog won. In een partij die voor beide spelers kansen bood, trok Hans de Vries aan het langste eind. Als Ton Halman een tussenloopje had gedaan had Hans naar dam kunnen combineren. Ton vertrouwde het terecht niet. Enkele zetten later verzuimde Ton echter schijfwinst waarna Hans alsnog winnend naar dam combineerde.

 

22 maart

Herman Brink snoepte Jannes van Marle een schijfje af maar werd later in de partij verrast doordat hij er 2 moest slaan in plaats van 2. Uiteindelijk trok hij met zijn dam toch de winst naar zich toe.

 

15 maart

Jannes van Marle boekte een mooi resultaat met zijn remise tegen Dorus Kuipers.

 

1 maart

Dorus Kuipers won van Ton Halman 

 

15 februari

De Lentecompetitie ging weer van start. Ton Halman speelde remise tegen Jannes van Marle.