3e Team PODB 2023-2024

2e klas West

 

ma 20 nov Eye-t Webd OG/Wapenveld 4 - SSS 3 2 - 6
di 12 dec DEZ/NGKZ Hattemerbroek 2 - SSS 3 4 - 4
di 23 jan SSS 3 - Dronten 2 6 - 2
ma 19 feb Zwolle - SSS 3 6 - 2
di 19 mrt SSS 3 - Zwartsluis 2 3 - 5

In dit team spelen Arie Heikoop, Ton Halman, Johannes Kiewiet, Herman Brink en Hans de Vries.

19 maart

SSS had de kans kampioen te worden, maar het ging al snel mis. Herman Brink nam initiatief tegen Klaas Wobben en kwam met wit op 21 en 22. Het vervolg was minder goed. Herman trapte in een zetje en verloor. Johannes Kiewiet en Anne de Jong speelden een klassieke partij. Beide spelers hadden kansen, maar opereerden zeer voorzichtig. Remise. Ook voorzichtigheid bij Hans de Vries. Hij moest na achterwaarts ruilen zorgen weer in het spel te komen. Dit lukte en het werd remise met Harm de Jong. Arie Heikoop en Jacob Lok snelden naar een 9 tegen 9. Hierna werd meer tijd genomen en ontstond een spel van dam + 5 van Arie tegen dam +6 van Jacob. Er werd tot remise besloten. SSS verloor met 5-3 en eindigde als 4e.

 

19 februari

SSS3 (koploper in 2e klasse West PODB) speelde uit tegen Zwolle (de hekkensluiter)
Dat Zwolle van de laatste plaats af wilde komen werd vooraf door teamleider Barkema duidelijk gemaakt.
Hij gaf zelf het goede voorbeeld door Herman Brink te verslaan. Lange tijd leek er niets aan de hand, maar na een afruil bleek Herman plotseling vast te staan en verloor. Ook aan het laatste bord trok Zwolle aan het langst eind: Hans de Vries bleek in het eindspel niet opgewassen tegen Cees Bouman. Aan bord 1 had Arie Heikoop zijn tegenstander weer in een hekstelling gebracht. Wim Leijssenaar ruilde zich vrij maar had daarvóór al zijn kroonschijf opgespeeld. Dit bleek in de rest van de partij een flink nadeel: Arie wist een schijf te winnen. Wim kon ook doorbreken naar dam , maar dat kostte nog twee schijven In een stand van dam +1 tegen dam +  4  gaf Wim op.  Intussen was Johannes Kiewiet tegen Jan Rensink in de problemen gekomen. Hij kon geen uitweg vinden en verloor.
Hierdoor werd de eindstand 6 - 2 waardoor Zwolle flink steeg op de ranglijst.

 

23 januari

Teamleider Heikoop wees vooraf op de vele 4-4 uitslagen. Het krachtsverschil tussen de teams is gering. De spanning tegen mede-koploper Dronten 2 zat er best op. Herman Brink wist het Aart Hanekamp positioneel moeilijk te maken. Uiteindelijk had Aart geen goede zetten meer en won Herman. Hans de Vries speelde een gelijkwaardige partij tegen Douwe Walta met remise als gevolg. Ditzelfde gebeurde tussen Johannes Kiewiet en Anne Bouwer. Teamleider Arie Heikoop bouwde de voorsprong uit naar een eindstand van 6-2 door te winnen van Siep Hamster. Ook nu bleek het zetje van Heikoop weer eens bepalend. Door verlies van een andere mede-koploper voert SSS nu alleen de ranglijst aan.

 

12 december

De 2e wedstrijd van SSS3 was opnieuw een uitwedstrijd. Dit keer naar koploper Hattemerbroek. Omdat Ton zich ziek had gemeld werd invaller Hans de Vries ingeschakeld. Dat bleek een goede zet, want al na een half uurtje spelen stond Hans een schijf voor. Tegenstander Albert-Jan Plakmeijer bood nog goed tegenstand, maar maakte toch nog een foutje waardoor Hans de partij won. Intussen kwam Herman Brink steeds meer in de problemen en na eerst schijfverlies moest hij later opgeven tegen Willem Hoeve. Johannes en Arie kwamen tegen resp Henk en Aalt Mosterd niet in de problemen, maar wisten beide ondanks wat voordeel toch niet te winnen: beide remise. Dus een 4 - 4 eindstand.

 

20 november

Herman Brink speelde tegen de volledige blinde Marcel Zandbergen. Die blunderde doordat hij niet "zag" dat hij zomaar een steen weggaf. Dit voelde voor Herman niet goed en hij liet terugzetten. Later brak Herman door richting de damlijn en gaf Marcel op. In het middenspel blunderde Arie door een 3 om 4 naar dam open te zetten. Gerrit Jan Frelink profiteerde onmiddellijk en Arie gaf op. Ton had weinig moeite met het spel van A.van Doesburg en bracht de tussenstand op 4 - 2. na schijfwinst. Aan bord drie zat Johannis nog te spelen met een schijf voorsprong. Zijn tegenstander, Dirk van Doesburg, wist toch op dam te komen en er ontstond een eindspel van dam + 1  tegen dam  + 3.  Dirk profiteerde niet van de remise mogelijkheid maar liet zijn dam afpakken waardoor  de eindstand van 2 - 6 nog vóór 10 uur werd bereikt.

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb