1e Team PODB 2022-2023

SSS 1 speelt in de Hoofdklas West met viertallen.

 

27 februari

In Zwartsluis boekte SSS een 7-1 overwinning. Het ging echter moeizamer dan de 7-1 veronderstelt. Na de overwinning van Henk Kamminga op Roelof Jan Breman en de remise tussen Piet Dijkstra en John Folkers was in de twee resterende partijen de volle medewerking van de tegenstander nodig. Erik van Wendel bood goed tegenstand aan Michel Stempher en leek in de 5 tegen 5 op weg naar remise. Hier koos hij de verkeerde voortzetting en verloor alsnog. Ook Jan van der Kolk kende niet al te veel problemen, maar blunderde door een 2 om 2 te willen nemen waarbij Yulia Bintsarovska ook anders kon slaan en Jan plotseling een schijf achter stond en verloor.

 

31 januari

Aangezien het 2e team  Dronten met 5-3 had verslagen werd verwacht dat het 1e team niet al te veel moeite zou hebben met een goed resultaat. Dit viel aardig tegen. Henk Kamminga kwam tot remise tegen Wim Broekman, maar had daarvoor wel een mooi offer nodig. Dronten kwam op voorsprong toen Piet Dijkstra in een complexe stand een schijf verloor aan Wiebren de Vries. Aangezien nergens compensatie was te bekennen verloor Piet de partij. Teun van Gelder haalde revanche tegen Hennie de Ruijter waarvan hij vorige keer kansloos had verloren. Nu won Teun. Met een tussenstand van 3-3 dwong Michel Stempher schijfwinst af tegen Gabi Maduro, maar wist in tijdnood niet het juiste vervolg te vinden. In een stand van dam +3 tegen dam +2 miste Gabi de remise. Hij kon in 4 zetten drie om een maken, maar koos het verkeerde offer. Toch nog 5-3 voor SSS.

 

10 januari

In de uitwedstrijd tegen Lelystad speelde Frank Jansen zijn eerste wedstrijd voor SSS en kon terug kijken op een overwinning op Bert Zijlstra. Piet Dijkstra wist te winnen van Sam Pryor (1054). Henk Kamminga zit even in de hoek waar de klappen vallen en verloor van Cyril Sluisdom. Aangezien Teun van Gelder Robby Koendjbiharie versloeg keerde SSS net een 6-2 overwinning huiswaarts.

 

3 januari

In het nieuwe jaar begon SSS niet succesvol aan het vervolg van de competitie. Teun van Gelder (1044) trof in Alex Klei(1050) een geduchte tegenstander die lang een gemiddelde rating van 1200 had. Teun wist de aanval op zijn korte vleugel niet te pareren en verloor. Ook bij Henk Kamminga (996) ging het mis. Alie Beekman (1073)  offerde een schijf en liep achter 3 schijven. Henk koos voor de verkerde plakker en liep toen achter de feiten aan: 4-0 voor DEZ/NGKZ. In de twee overgelven partijen werd dit niet meer recht getrokken. Piet Dijkstra (963) kwam tot remise tegen Harrie Beekman (1055) en Yulia Bintsarovska (970) kwam tot hetzelfde resultaat tegen de ervaren Henk Mostert (1079). Uiteindelijk won DEZ/NGKZ met 6-2.

 

21 november

De uitwedstrijd tegen Eye-t Webdesign 2 werd geen succes. Michel Stempher en Rick Hakvoort kwamen in een snelle partij remise overeen. Rienk van Marle was met een flankaanval een maatje te groot voor Teun van Gelder. Het tweede punt werd binnen gehaald door Henk Kamminga met zijn remise tegen Erik Bakker. In de laatste partij werd de achterstand niet teniet gedaan. Yulia Bintsarovska tegen Maikel van den Esker werd ook remise. 5-3 verlies.

 

8 november

De eerste wedstrijd was de confrontatie met SSS 2. De vorige keer, nog met zestallen, werd een 12-0 overwinning. Ook vanavond werd een 100% score bereikt met 8-0. Toch moesten de spelers van SSS behoorlijk aan de bak. Piet Dijkstra had een voorpost tegen Bertus de Vries. Het plan van Bertus om de schijf  aan te vallen ging de mist in toen hij de combinatiekansen van Piet onderschatte. Piet combineerde naar dam en won. Teun van Gelder en Geert van der Molen vochten een leuk duel uit waarbij het lastig was om te zien wie de beste kansen had. De partij kwam abrupt tot een eind toen Geert zijn volgende 2 zetten berekende, maar direct zijn 2e zet speelde waardoor hij 3 schijven weg gaf. Henk Kamminga combineerde naar dam tegen Dorus Kuipers toen Dorus positioneel logische zetten speelde. Na afname van de dam stond Henk een schijf voor, maar moest alle zeilen bij zetten om remisekansen van Dorus te verijdelen. Dit lukte. Michel Stempher speelde vanaf het voor-middenspel met gemiddeld 8 tempi voorsprong. Rond de 35e zet ging dit Harwin Reuvekamp definitief opbreken en was het duidelijk dat verlies onontkoombaar zou zijn. Zet voor zet was het stribbelen tegen beter weten in.

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb