Bekercompetitie 2023-2024

 

FINALE

11. Geert van der Molen - 3. Yulia Bintsarovska (kleur nog niet bekend)

 

Halve Finale

10. Arie Heikoop - 11. Geert van der Molen  0 - 2

3. Yulia Bintsarovska - 2. Michel Stempher  1 - 1

 

16 april

Yulia en Michel deden als 2e en 3e geplaatste spelers niet voor elkaar onder en speelden remise, Yulia is Finalist.

2 april

Geert van der Molen werd de eerste finalist door winst op Arie Heikoop.

 

3e Ronde

3. Yulia Bintsarovska - 9. Frank Jansen   2 - 0

2. Michel Stempher - 15. Harwin Reuvekamp   2 - 0

10. Arie Heikoop - 6. Piet Dijkstra   1 - 1

5. Antoine Koster -  11. Geert van der Molen

19 maart

In het middenspel lukte het Michel Stempher een zetje in de stand te brengen. Harwin Reuvekamp trapte erin en verloor. Ook als Harwin het zetje wel had gezien leek er geen oplossing voorhanden. Antoine Koster trekt zich terug zodat Geert van der molen verder bekert.

 

12 maart

Yulia Bintsarovska plaatste zich voor de halve finale door winst op Frank Jansen..

27 februari

Piet Dijkstra won in het middenspel een schijf, maar vond in een stand van 4 tegen 3 schijven niet de winnende voortzetting. Arie Heikoop kwam op dam en pakte de benodigde remise om door te bekeren.

 

2e Ronde

6. Piet Dijkstra - 14. Dorus Kuipers

1. Wim Dekker  - 10. Arie Heikoop     0 - 2

3. Yulia Bintsarovska - 17. Ton Halman

23. Hans de Vries - 5. Antoine Koster 

25. Harm Landman - 15. Harwin Reuvekamp   0 - 2

19. Johan Wezenberg  - 2. Michel Stempher 0 - 2

21. Piet Toeter - 11. Geert van der Molen   0 - 2

16. Bertus de Vries - 9. Frank Jansen 0 - 2

 

13 februari

Johan Wezenberg wilde combinaties ontlopen door een ruilcombinatie, maar kwam tot de ontdekking dat een benodigde schijf verdwenen was. Hierdoor pakte Michel Stempher de winst. Piet Dijkstra en Yulia Bintsarovska gaan over naar de 3e ronde, aangezien hun tegenstanders door ziekte niet kunnen spelen. Hans de Vries liet zijn tegenstander vrijwillig over gaan. Door deze beslissingen kon er geloot worden voor de 3e ronde.

 

5 december

Bertus de Vries kon het niet bolwerken tegen Frank Jansen. De verre voorpost van Bertus op 15 werd vakkundig buiten spel gezet.

 

28 november

Harwin Reuvekamp verslaat Harm Landman.

 

21 november

Geert van der Molen had eerst een halve hekstelling.  Toen deze verdwenen was plaatste Piet Toeter een offer en liep door. Een tussenloopje bracht Geert op 2 schijven winst en zelfs op 3 omdat de dam en schijven van Piet ongelukkig gepositioneerd stonden. Resultaat: een 4 tegen 1 die Piet wijselijk op gaf.

 

7 november

Beide spelers trachtten op termijn beslissend voordeel te krijgen op de korte vleugel van de tegenstander. Zover kwam het niet . Wim Dekker blunderde door een 2 om 2 open te zetten die al zetten lang vermeden was en gaf direct op. Arie Heikoop was daarmee de eerste speler die door gaat naar de 3e ronde.

 

1e Ronde 

3. Yulia Bintsarovska - 20. Willem Visscher
24. Jannes van Marle - 14. Dorus Kuipers   1 - 1
12. Harm Kist - 19. Johan Wezenberg   1 - 1
21. Piet Toeter - 16. Bertus de Vries   0 - 2
6. Piet Dijkstra - 18. Johannes Kiewiet   2 - 0
23. Hans de Vries - 10. Arie Heikoop   0 - 2
22. Herman Brink - 1. Wim Dekker  0 - 2
25. Harm Landman - 13. Henk Kamminga  2 - 0
2. Michel Stempher - 8. Teun van Gelder    2 - 0
5. Antoine Koster - 4. Nico Lugthart   2 - 0 R
11. Geert van der Molen - 7. Ton Noort  1 - 1
17. Ton Halman - 15. Harwin Reuvekamp  0 - 2

9. Frank Jansen vrij

 

24 oktober

Ton Noort leek uiteindelijk positioneel op weg naar de winst tegen Geert van der Molen. Geert verdedigde zich knap en vond de weg naar remise en plaatsing voor de volgende ronde.

 

26 september

Antoine Koster plaatst zich voor de volgende ronde, Nico Lugthart trekt zich terug. Jannes van Marle is in vorm en houdt Dorus Kuipers op remise.

 

12 september

Na een achterloop van Teun zette Michel een onafwendbare dreiging neer. Teun offerde en kreeg positionele compensatie, maar Michel nam een combinatie waarna een winnende 4 tegen 3 op het bord kwam. Bertus de Vries speelde al snel de kroonschijf op en trachtte de lange vleugel van Piet Toeter vast te zetten. Piet onderkende te weinig het gevaar tot hij 5 schijven vast gepind zag door 3 schijven. Uiteindelijk kostte hem dit een schijf en de partij.

 

5 september

Op de eerste speeldag al direct 6 spannende partijen. Herman Brink kende de wijze niet waarop Wim Dekker de voorpost van Herman won. Herman bleef daarna positioneel goed spelen, maar kon een doorbraak niet voorkomen en verloor. Henk Kamminga werd verrast door een offer van Harm Landman gevolgd door een 3 om 3 naar dam. Via een naslag won Henk nog een schijf . Met 2 schijven achter begon Harm in alle rust op jacht naar de schijven van Henk die zich uiteindelijk gewonnen gaf. In een stand met kansen voor beide partijen verzuimde Piet Dijkstra een schijfwinst te nemen. Johannes Kiewiet zag zich later genoodzaakt te offeren en gaf even later (misschien toch te vroeg) op. Ton Halman ging bij een achterloopje van Harwin Reuvekamp in de fout door achterwaarts te slaan. Harwin maakte het nu via een damcombinatie af. Arie Heikoop had positioneel schijfwinst afgedwongen tegen Hans de Vries. Hans offerde later nog een schijf. Arie was niet zeker van de stelling en zette bewust een 1 om 2 voor Hans open. Dit loste echter zijn problemen niet op. Hans brak uiteindelijk door naar dam en ging op jacht om 1 van de 4 schijven van Arie te winnen. Dit mislukte dus Arie won alsnog. De enige remise kwam op naam van Harm Kist en Johan Wezenberg na een gelijkwaardige partij die geleidelijk uitdunde naar 5 tegen 5.

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb