Bekercompetitie

 

3e Ronde uitslag
29 Yulia Bintsarovska 3 Antoine Koster 1 - 1
10 Johan Wezenberg 11 Harm Kist
1 Michel Stempher 8 Harwin Reuvekamp 2 - 0
14 Willem Visscher 5 Wim Dekker 0 - 2

11 maart

Willem Visscher liet zijn lange vleugel vast zetten en ontkwam daardoor niet aan schijfverlies. Wim Dekker trok de winst definitief naar zich toe door een doorbraakcombinatie.

 

3 maart

In een mooie partij kwam Yulia Bintsarovska nergens echt in de problemen tegen de op papier veel sterkere Antoine Koster.

Met een verrassende remise gaat de 11-jarige Yulia dus door naar de Halve finale.

Michel Stempher plaatste zich eveneens door een winnende doorbraakcombinatie tegen Harwin Reuvekamp in een leuke partij waarbij Michel veld 22 bezette.

 

25 februari

Yulia Bintsarovska verrichtte de loting voor de 3e Bekerronde met het bovenstaande resultaat.

 

2e Ronde

25 februari

In de laatste partij van de 2e ronde boekte Willem Visscher een eenvoudige overwinning op Gerrit Modders. Willem kwam drie schijven voor te staan waarna de winst binnen was.

 

18 februari

Bertus de Vries stond al minder makkelijk toen hij tegen Antoine Koster in een 2 om 3 trapte en Antoine won.

 

21 januari

Teun van Gelder verslikte zich in een combinatie van Johan Wezenberg die verder bekert.

 

26 november

Yulia Bintsarovska verraste Dorus Kuipers met een damcombinatie. Dorus nam de dam af en kwam daarmee twee schijven achter. Yulia speelde het bekwaam uit naar winst

 

19 november

Michel Stempher verlokte Henk Rampn door een achterloopje tot het spelen van 18-23. Hiern volgde eenopeningszetje en gaf Henk zich na 14 zetten gewonnen.

 

5 november

Harwin Reuvekamp worstelde met een moeizame opstelling aan zijn korte vleugel. Hij pinde daar wel de lange vleugel van Jannes van Marle vast maar zodra Harwin daar zou spelen zou Jannes zich bevrijden. Jannes ging echter in de fout aan de andere kant van het bord en verspeelde een schijf. Hierna trok Harwin vrij snel de winst naar zich toe. Om schijfverlies te voorkomen moest Piet Dijkstra met zwart een uitgelokte doorstoot naar 28 nemen tegen Wim Dekker. Wie er voordeel bij zou hebben was niet te voorspellen. Later nam Wim veld 23 in maar beide spelers moesten opnieuw opbouwen na een ruilvariant. Toen Piet, toch al met temponadeel, niet terug wilde ruilen trapte hij in een 3 om 3 doorbraak en verloor.

 

29 oktober

Harm Kist kreeg de winst al snel op het bord toen Harm Landman in de opening de verkeerde kant op sloeg.

 

15 oktober

Loting 2e ronde

Eerst werd uit de afvallers van de 1e ronde één naam getrokken die toch doorgaat ( om zodoende op 16 spelers te komen)  Dit werd Dorus Kuipers.

 

1e Ronde

15 oktober

Laatste bekerwedstrijd in 1e ronde :  Jan de Leeuw verliest van Piet Dijkstra.

8 oktober

Nico Lugthart trekt zich terug door drukke werkzaamheden.

 

1 oktober

Het leek me dat er gedurende de partij steeds sprake was van evenwicht. Uiteindelijk haalden zowel Willem Visscher als Geert van der molen een dam maar ook deze 4 tegen 4 was remise.

 

24 september

Nico Engelsman probeerde de aanvallende intenties van Michel Stempher te doorbreken maar verzeilde in een omklemming. Dit leverde Michel uiteindelijk schijfwinst op. In combinatie met een mindere positie was dit teveel en Nico gaf op. Harm Kist liet heel lang zijn lange vleugel onaangeroerd tegen Piet Toeter. Toen hij dit wel deed kreeg hij het centrum in handen. De verdedigende ruil van Piet bezorgde Harm nog meer terreinwinst in de 6 tegen 6. Daardoor was Harm het eerst op dam en won de partij hoewel Piet daarbij wellicht niet de juiste voortzetting koos.

 

17 september

In een leuke partij kwam Teun van Gelder laat op schijfwinst waarna hij de winst verzilverde tegen Johannes Kiewiet.

 

10 september

Harm Landman was een schijf achter gekomen tegen Albert Potkamp maar wist later naar dam te combineren en won alsnog. Antoine Koster wist vanuit een gedegen centrum uiteindelijk toch te winnen van Dorus Kuipers.

 

3 september

Op de eerste speeldag werden bij de aftrap van de nieuwe bekercompetitie zes partijen gespeeld.

Drie winstpartijen en drie remises.

 

Arie Heikoop - Henk Ramon   1 - 1

Yulia Bintsarovska - Ton Halman 2 - 0

Jaïr Eysbroek - Harwin Reuvekamp  0 - 2

Aike de Vries - Gerrit Modders  0 - 2

Henk Kamminga - Bertus de Vries 1 - 1

Herman Brink - Jannes van Marle  1 - 1