2e Team PODB 2022-2023

SSS 2 speelt in de Hoofdklas West met viertallen.

 

 

 

 

 

 

7 maart

In de laatste wedstrijd van dit seizoen moest SSS minimaal gelijk spelen om Zwartsluis onder zich te houden.  Harm Kist pakte heet eerste punt door remise met John Folkers. Na wat afruilen in de opening moest opnieuw worden opgebouwd. Het lukt Harm net niet om door te breken waarna de remise een feit werd. Bertus de Vries verloor tegen Jan van der Kolk na een combinatie een schijf die niet houdbaar bleek, De laatste twee partijen werden redelijk gelijkmatig remise zodat Zwartsluis met 5-3 aan het langste eind trok.

 

28 februari

De uitwedstrijd tegen Lelystad werd geen succes. Harwin Reuvekam en Harm Kist kwamen nog tot remise tegen de sterke Sam Pryor (1054) en Ricardo Tong Sang (1066). Johan Wezenberg en Bertus de Vries verloren echter van Cyril Sluisdom (979) en Bert Zijlstra (1028)

 

31 januari

De verwachtingen waren niet hoog aangezien Eye-t Wapenveld 1 op bezoek kwam. Geert van der Molen had het lastig tegen NK-deelnemer Rick Hakvoort (1373). Rick kwam via een flankaanval een doorbraak richting dam en won. Geert had eerder (terecht) een mogelijkheid naar dam te combineren bewust voorbij laten gaan. Bertus de Vries moest tegen Maikel van den Esker (1111) ook capituleren. Wim Dekker overzag tegen Rienk van Marle (1313) een verdedigingsmogelijkheid en koos voor de optie waarbij mogelijk schijfverlies op de lange termijn dreigde. Rienk speelde het zeer zorgvuldig uit en won uiteindelijk toch een schijf en de partij. Johan Wezenberg redde de eer door remise te spelen tegen Erik Bakker (1044).

 

9 januari

SSS2 blijft het goed doen. Toch moest Bertus de Vries als eerste capituleren. Albert Lusink nam in de opening een damzet. Geert van der Molen speelde in op het snelle spel van Geurt Souman en maakte gebruik van diens onnauwkeurigheden. Met de winst van Harwin Reuvkamp op Freek Jongerman kwam SSS zelfs op 4-2. Johan Wezenberg had wellicht remisekansen tegen Henk van Renselaar maar het lukte hem niet dit te verwezenlijken. Einduitslag 4-4.

 

3 januari

De start van het nieuwe jaar was succesvol voor SSS. Dronten kwam met twee herintreders achter de borden, maar moest uiteindelijk berusten in verlies. Dorus Kuipers (851)pakte het eerste punt door zijn remise tegen Anne Bouwer (770). Achteraf zou Bouwer een combinatie hebben gemist. Harwinp Reuvekam hield Sieb Hamster (1031) ook op remise, Johan Wezenberg (908) trof herintreder Gabi Maduro (eerder 957) en kampte halverwege met een achterstand in tempo van 10. Uiteindelijk dunde de stand uit naar 4 tegen 4 waarin Johan via een tussenloopje een schijf won, maar het gewoon remise werd. Invaller Wim Dekker (1132) kreeg al snel in de gaten dat de rating van herintreder Wim Broekman (983) aan de lage kant leek. Achteraf bleek Broekman tot 2015 een ruime 1100 speler te zijn. Waar Broekman halverwege beter leek te staan wist Wim dit in de eindfase om te draaien en won uiteindelijk via de trictrac. Door deze winstpartij won SSS met 5-3.

 

22 november

Na de zware nederlaag tegen SSS1 trof SSS2 in DEZ/NGKZ in Hattemerbroek weer een zware tegenstander. Na drie nederlagen op rij: Bertus de Vries tegen Henk Mostert Azn., Johan Wezenberg tegen Alie Beekman-v Duinen en Dorus Kuipers tegen Harrie Beekman, was het Harwin Reuvekamp die de eer redde. Harwin pakte een punt tegen Alex Klein (1050). 7-1 verlies.

 

8 november

De eerste wedstrijd was de confrontatie met SSS 2. De vorige keer, nog met zestallen, werd een 12-0 overwinning. Ook vanavond werd een 100% score bereikt met 8-0. Toch moesten de spelers van SSS behoorlijk aan de bak. Piet Dijkstra had een voorpost tegen Bertus de Vries. Het plan van Bertus om de schijf  aan te vallen ging de mist in toen hij de combinatiekansen van Piet onderschatte. Piet combineerde naar dam en won. Teun van Gelder en Geert van der Molen vochten een leuk duel uit waarbij het lastig was om te zien wie de beste kansen had. De partij kwam abrupt tot een eind toen Geert zijn volgende 2 zetten berekende, maar direct zijn 2e zet speelde waardoor hij 3 schijven weg gaf. Henk Kamminga combineerde naar dam tegen Dorus Kuipers toen Dorus positioneel logische zetten speelde. Na afname van de dam stond Henk een schijf voor, maar moest alle zeilen bij zetten om remisekansen van Dorus te verijdelen. Dit lukte. Michel Stempher speelde vanaf het voor-middenspel met gemiddeld 8 tempi voorsprong. Rond de 35e zet ging dit Harwin Reuvekamp definitief opbreken en was het duidelijk dat verlies onontkoombaar zou zijn. Zet voor zet was het stribbelen tegen beter weten in.

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb