1e Klas 2021-2022

14 juni

Johannes Kiewiet wist zijn 2e partij tegen Hans de Vries wel tot winst te komen. Aike de Vries deed het prima door te winnen van Herman Brink

 

7 juni

Vanuit een 7 tegen 7 lukte het Herman Brink toch om Johannes Kiewiet in de problemen te brengen. Uiteindelijk bood Herman zelf remise aan wat wellicht wat voorbarig was. 1-1

 

24 mei

Piet Toeter plaatste een damcombinatie tegen Hans de Vries. Uiteindelijk bleek dit voldoende voor de overwinning.

 

17 mei

Johannes Kiewiet zette de lange vleugel van Jannes van Marle volledig vast, maar aangezien zijn overige schijven ongelukkig gepositioneerd stonden, was het Johannes die moest offeren. Dit bood weinig soelaas en Jannes won nadat hij richting dam kon.  Piet Toeter had in 6 tegen 6 een dam tegen Harm Landman. Harm leek ook richting dam te kunnen, maar Piet wist na moeizaam spel toch de winst binnen te halen.

 

10 mei

Hans de Vries en Herman Brink speelden een leuke partij die in remise eindigde..

 

19 april

Herman Brink kampte met een opgesloten volle lange vleugel, maar wist zich zonder schade los te maken. Er ontspon een leuke strijd met Harm Landman waarbij beide spelers overal op het bord losse schijven hadden staan. Een lastig in te schatten situatie waarbij tussenloopjes gevolgd zou worden door plakkers enz. Aan het eind van de partij bleek dat beide spelers de problemen hadden omzeild, remise. 

 

5 april

Hans de Vries had goed gerekend: de combinatie naar dam zou na damafname tot niets leiden. Hij besloot te wachten en Jannes van Marle was hem goed gezind en zette een wel zinvolle combinatie open. Hans won. waar de eerste partij in remise was geëindigd was het nu wel bingo voor Ton Halman. Hij combineerde Herman Brink van het bord door schijfwinst en komende dam. Dorus Kuipers versloeg de andere ex-hoofdklasser Piet Toeter. Na zijn combinatie en offer van Piet kwam Dorus 3 schijven voor.

 

29 maart

 Aike de Vries speelde een goede partij tegen Piet Toeter. Piet raakte een schijf aan, zag de combinatie, maar kon niet terug, Aike offerde eerst een schijf en combineerde pas daarna naar dam waarna een winnende stand op het bord stond. Harm Landman kwam via de bomzet een schijf voor tegen Jannes van Marle. Harm nam de tijd om de partij rustig uit te spelen en maakte daarbij geen fout en won. 

 

22 maart

Ton Halman kwam op schijfwinst. Aike de Vries was het slachtoffer. Aangezien Ton ook doorgebroken was, was de uitslag helder: 2-0 voor Ton. Vader Hans de Vries kreeg het lastig tegen Dorus Kuipers die een soort Hooglandaanval op het bord toverde. Dorus won combinatief. Harm Landman deed het prima door zijn remise met ex-hoofdklasser Piet Toeter.

 

15 maart

Johannes Kiewiet leed zijn 2e nederlaag op rij waarmee Harm Landman een uitstekend resultaat boekte. Ton Halman blijft ongenaakbaar op de 2e plaats. Deze keer door winst op Herman Brink. 

 

8 maart

Een mooi succes voor Aike de Vries die koploper Dorus Kuipers een punt afsnoepte. Willem Juffer en Willem Vischer kwamen ook remise overeen, net als Herman Brink met Harm Landman. Wel winst was er in de partij tussen Piet Toete en Johannes Kiewiiet. Piet bezorgde Johannes zijn eerste nederlaag. Ook Ton Halman wist te winnen. Hij versloeg Hans de Vries

 

1 maart

Jannes van Marle is de laatste weken goed op dreef: dit keer won hij verrassend van Piet Toeter. Willem Visscher verloor van Herman Brink.

 

22 februari

Willem Juffer won zijn 1e partij van Aike de Vries. Jannes van Marle deed het niet minder en versloeg Hans de Vries. Piet toeter remiseerde met Harman Brink. Ditzelfde deden Ton Halman en Johannes Kiewiet. Aangezien alle achtervolgers punten verspeelden blijft Dorus Kuipers ongenaakbaar aan kop.

 

15 februari

Hans de Vries speelde remise tegen koploper Dorus Kuipers. 

 

8 februari

Drie partijen, alle drie remise. Herman Brink tegen Hans de Vries, Johannes Kiewiet tegen Aike de Vries, Ton Halman tegen Dorus Kuipers.

 

1 februari

De familie de Vries deed goede zaken. Aike won van Jannes van Marle, Hans van Harm Landman. De andere 2 partijen liepen remise: Piet Toeter tegen Ton Halman en Herman Brink tegen Johannes Kiewiet.

 

25 januari

Net als koploper Dorus Kuipers heeft Johannes Kiewiet nog geen enkele partij verloren. In het onderlinge treffen werd het remise waardoor het verschil van 8 in punten gehandhaafd blijft. In de 2 andere wedstrijden was er wel een winnaar: Ton Halman won van Herm Landman, Herman Brink van Jannes van Marle. Ton blijft 2e maar wel op ruime afstand van Dorus.

 

23 november

Ton Halman zette Jannes van Marle behoorlijk klem en Jannes ging dan ook ten onder. Piet toeter nam een verre voorpost op 34 in maar Johannes Kiewiet ruilde die schijf weg. Piet kwam aan het eind wel in het voordeel, maar de dam +3 tegen de dam +2 van Johannes was niet te winnen: remise.

 

16 november

De twee partijen eindigden in remise. Dorus Kuipers tegen Johannes Kiewiet en Ton Halman tegen Piet Toeter. Hierdoor blijven Dorus, Piet, Ton en Johannes op de plaatsen 1, 2, 3 en 4 staan.

 

9 november

Aike de Vries kwam wel heel gemakkelijk aan zijn overwinning. Willem Visscher wilde in de opening afruilen maar verplaatste de middelste schijf van zijn driepootje in plaats van de voorste schijf. Nu zette hij een 1 om 3 voor Aike open en gaf direct op. Dorus Kuipers was op schijfwinst gekomen tegen Jannes van Marle en ontweek steeds de valstrikjes die Jannes er nog in vlocht. 2-0 voor Dorus. Hans de Vries zocht met zijn dam naar de juiste keuzes tegen Ton Halman. Ton zag de bui al hangen en gaf zich gewonnen.

 

2 november

Dorus Kuipers boekte zelden zo'n snelle overwinning. Al bij de 10e zet zette Herman Brink een lichte combinatie open. Dorus voert de ranglijst aan met 13 uit 7. Herman heeft met 3 uit 6 een wel erg matige start van de competitie. Johannes Kiewiet had na schijfwinst weinig meer te duchten van Jannes van Marle aangezien het centrum van Jannes wel erg leeg was.

 

26 oktober

Ton Halman leek lang de beste papieren te hebben. hij had betere formaties dan Dorus Kuipers. In 5 tegen 5 werd het spannend en kwam Dorus op schijfwinst en bleek Ton een tempo tekort te komen om nog dam te kunnen halen Winst voor Dorus. Ook bij Johaanes Kiewiet en Willem visscher ontstond in de eindfase een cruciaal moment. Beide spelers zagen de problemen en in dam +4 tegen dam +4 werd tot remise besloten op voorstel van Johannes. Aike de Vries dreigde in 9 om 9 met schijfwinst of doorbraak. Herman Brink vond geen oplossing en Aike won na een prima partij. Het eind van de partij tussen Hans de Vries en Piet Toeter heb ik niet mee gekregen. Hans stond op het punt slechts tijdelijk een schijf te winnen maar Piet hield de beste stelling. De uitslag bleek winst voor Piet.

 

19 oktober

Koploper Dorus Kuipers was wel aanwezig maar had geen tegenstander. Ton Halman speelde wel en behield de 2e plaats door zijn remise met Harm Landman. Wellicht dat Harm via dam halen op het andere veld wel winstkansen had gehad, nu werd het direct  3 tegen 2. Ook Piet Toeter bleef op zijn huidige 3e plekje door te winnen van Herman Brink. Hij overspeelde Herman op diens korte vleugel en brak daar winnend door. Hans de Vries won van Jannes van Marle en staat inmiddels vierde terwijl Jannes nog maar 2 uit 6 heeft.

 

12 oktober

Toen de andere partijen nog maar net op gang waren bleken Dorus Kuipers en Jannes van Marle elk al een dam met een aantal schijven te hebben. Waar het richting remise leek te gaan liet Jannes zijn dam eenvoudig via 1 om 1 afnemen en won Dorus. Ook Willem Visscher was vrij snel klaar met Harm Landman. Harm trapte in een damzet, wist de dam af te neme, maar stond toen 3 schijven achter en verloor. Ton Halman kwam tot 4 tegen 4 tegen Johannes Kiewiet, maar moest toen offeren om door te breken. Hij bleek net een tempo tekort te komen en Johannes streek de winst op.

 

5 oktober

Dorus Kuipers haalde dam en de volle winst tegen Herman Brink. Willem Visscher beheerste het centrum tegen Piet Toeter. De spanning in de partij werd verbroken na een 4 om 4 waarna remise de uitslag werd. Aike de Vries brak door tegen Ton Halman ten koste van 2 schijven, maar ook Ton kon op weg naar dam. Dam +5 tegen dam +5 bleek remise. Ook Johannes Kiewiet en Hans de Vries speelden een leuke partij waarin goed gerekend moest worden. Beide spelers kwamen tot dam maar het evenwicht werd nergens echt verbroken; remise. Wel winst was er voor Harm Landman die na de waarschuwing van vorige week nu beter bij de les was. Jannes van Marle werd hiervan de dupe en verloor.

 

28 september

Dorus Kuipers had zogezegd geen kind aan Harm Landman die er vanavond niet erg bij was. Dorus won in 2 snelle partijen, In een leuke partij braken zowel Herman Brink als Ton Halman door en besloten terecht tot remise.

 

21 september

Willem Visscher zit in de hoek waar de klappen vallen. Deze week verloor hij van Ton Halman. Ook de andere 3 partijen eindigden in een beslissing. Hans de Vries won van Aike de Vries, Piet Toeter van Gerrit Modders en Herman Brink van Jannes van Marle.

 

14 september

Zowel Dorus Kuipers als Piet Toeter spraken van een onderling regelmatige remise. Willem Visscher en Jannes van Marle kwamen zogezegd muurvast te staan. Na het loswurmen bleek Jannes naar dam te kunnen en de winst te pakken.

 

7 september

Ton Halman combineerde tegen Jannes van Marle naar winst in de eerste partij van dit seizoen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb