2e Team PODB 2023-2024

di 14 nov SSS 2 - Genemuiden 3 - 5
ma 11 dec Zwartsluis 1 SSS 2 4 - 4
ma 15 jan Eye-t Webd OG/Wapenveld 3 SSS 2 2 - 6
di 30 jan SSS 2 Zwartsluis 1 5 - 3
di 27 feb SSS 2 Eye-t Webd OG/Wapenveld 3 5 - 3
ma 11 mrt Genemuiden SSS 2 5 - 3

 

SSS 2 speelt in de Eerste klas West met viertallen.

In dit team spelen Harwin Reuvekamp, Geert van der Molen, Bertus de Vries, Frank Jansen en Johan Wezenberg

 

11 maart

De uitwedstrijd tegen medekoploper Genemuiden begon niet verkeerd. Bertus de Vries (906) hield Johan Kleine (999) op remise. Na de winst van Harm Kist (880) op Willem Speksnijder (928) leek verlies ver weg. Toch gebeurde dit. Eerst verloor Harwin Reuvekamp (956) van sterkmaker Hermjan Heutink (1145). Het verlies van Johan Wezenberg (896) tegen Henk Klasen (999) deed de winst naar Genemuiden gaan die hiermee kampioen werd. SSS werd 3e met 7 uit 6.

 

5 maart

SSS speelde thuis de uitgestelde wedstrijd tegen Eye-t Webdesign uit Wapenveld. Bertus de Vries plaatste met zwart al vroeg een schijf op 29. Hierdoor ontstond een lastig te overzien spel met kansen voor zowel Bertus als Freek Jongerman. Het lukte geen van beiden daadwerkelijk te combineren. In 5 tegen 5 had Bertus de beste kansen, maar liep het remise. De partij van Johan Wezenberg met Gertie van Renselaar verliep redelijk gelijkmatig ook naar remise. Teamleider Harwin Reuvekamp had een halve hekstelling tegen Paul Borreman. Hij verleidde Paul tot een logisch lijkende zet, waarna Harwin met een "rotzetje" de winst pakte. Frank Jansen maakte zijn flankaanval sterker door naast 24 ook 23 te bezetten. Henk van Ommen speelde echter goed tegen. Met deze remise won SSS met 5-3 en plaatste zich aan kop. Komende maandag valt de beslissing in de uitwedstrijd tegen medekoploper Genemuiden.

 

30 januari

De thuiswedstrijd tegen koploper Zwartsluis 1 ging voor SSS verkeerd van start toen Bertus de Vries in 8 tegen 8 in de problemen kwam tegen John Folkers. Bertus moest schijf 23 verdedigen tegen achterlopen van John, maar John dreigde ook met 1 om 2 via de schijf van Bertus op 25. Bertus zocht zijn heil in een offer en wist zowaar nog door te breken ten koste van een extra schijf. Aangezien John snel 2 dammen had was er geen houden aan. Geert van der Molen trok de stand in evenwicht. Geert zat vrijwillig in een korte vleugelopsluiting en wist na een 3 om 3 de voorpost van Ton Schockman op de andere vleugel te veroveren. Geduldig uitspelen bracht de winst. Johan Wezenberg en Erik van Wendel speelden een klassieke partij. Johan brak combinatief door. Erik het eerst op dam, maar Johan had 2 schijven winst en kwam ook op dam. Er werd tot remise besloten. In de laatste partij ruilde Frank Jansen na de openingsfase zodanig dat beide spelers opnieuw aan het opbouwen moesten. Frank deed dit net wat beter dan Jan van der Kolk. In 6 tegen 6 koos Jan niet de beste zet en won Frank waardoor SSS met 5-3 won en medekoploper werd.

 

15 januari

Ondanks het weer toch afgereisd naar Wapenveld.
De eerste twee punten werden gepakt door Johan Wezenberg. Zijn tegenstander Frelink stond de gehele wedstrijd minder en had in het middenspel geen speelbare zet meer. Hierdoor kon Johan door een lichte combinatie naar dam. De tegenstander gaf vervolgens direct op.
Het goede resultaat werd voortgezet door Bertus de Vries. Door nauwkeurig positiespel kwam tegenstander Borreman steeds verder in de problemen. Bij een 5 om 5 situatie moest Borreman offeren. Dit was niet voldoende en na enige zetten gaf Borreman op.
Op bord 2 speelde Harwin tegen Henk van Ommen. De gehele partij stond de tegenstander beter. Na een foutieve achterloop kwam van Ommen een schijf voor. Met de overwinning in zicht werd hij zo nerveus, dat hij enkele verkeerde zetten deed en werd het nog remise. Frank Jansen kwam remise overeen met Freek Jongerman. Na afloop bleek dat Frank had kunnen winnen door een klassiek offer en vervolgens achter een schijf lopen welke niet meer te verdedigen was en dan naar dam. In de partij zag Frank dit wel, maar toen het moment daar was niet gespeeld.

 

11 december

De uitwedstrjjd tegen Zwartsluis eindigde in 4-4. Na de remise van Bertus de Vries tegen Ton Schockman won Harwin Reuvekamp van John Folkers. Harwin trotseerde de vele ruiltjes van John en wist John in 5 tegen 5 klem te zetten. John kwam nog op dam maar had geen schijn van kans meer door de vele offers die nodig waren. Geert van der Molen moest echter de eer aan Erik van Wendel laten. Erik ging tegen het eind aanvallender spelen en brak door. Het voorkomen van een dam kostte Geert een schijf en de partij. De gelijkwaardige remise van Johan Wezenberg met Jan van der Kolk bepaalde de eindstand.


14 november

De aftrap tegen Genemuiden verliep niet naar wens. Geert van der molen had het lastig tegen Herm Jan Heutink (1145) en verloor. Frank Jansen zette een damcombinatie open voor Willem Speksnijder (928) die Frank uiteindelijk schijfwinst op zou leveren. Willem zag de combinatie, maar vertrouwde het verdere verloop (terecht) niet en ging er niet op in. Later zag Willem de combinatie wel die Frank niet zag en bracht de stand op 4-0 voor Genemuiden. Erik Meiresonne (840) bracht de teamwinst naar Genemuiden door zijn remise tegen Johan Wezenberg. De winst van Harwin Reuvekamp tegen Henk Klasen (999) was daarmee slechts voor Harwin van belang. Harwin verraste Henk met een doorbraakcombinatie en kon doorbraak van Henk voorkomen.

 

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen