Bekercompetitie 2022-2023

 

FINALE

6 juni

In de Finale kwam Wim Dekker uiteindelijk een schijf achter tegen Michel Stempher. Als compensatie stonden de schijven van Wim op de juiste velden en speelde Wim redelijk eenvoudig naar de remise, voldoende om als Bekerwinnaar te eindigen.

 

Halve Finale
6. Wim Dekker 9. Arie Heikoop 2 - 0
12. Geert van der Molen 2. Michel Stempher 0 - 2

11 april

Beide wedstrijden in de Halve Finale werden tegelijk gespeeld. Na wat ruilwerk liep Michel Stempher achter een schijf waarna Geert van der Molen de mist in ging en een damcombinatie open zette. Geert speelde nog door, maar tevergeefs. Arie Heikoop ruilde aanvankelijk en Wim Dekker besloot daar aan mee te doen om daardoor toch een aanknopingspunt te creëren. Arie liet toe dat 3 schijven van Wim 4 schijven vast hielden. Uiteindelijk liep Arie vast en moest 3 schijven offeren om nog op dam te komen. Dit bleek teveel.

3e Ronde
6. Wim Dekker * 5. Yulia Bintsarovska 1 - 1
8. Teun van Gelder 2. Michel Stempher 0 - 2
9. Arie Heikoop * 4. Antoine Koster 1 - 1
12. Geert van der Molen Frank Jansen 2 - 0

28 maart

Frank Jansen verloor van Geert van der Molen in een partij die tevens meetelt in de interne competitie.

 

21 maart

Teun van Gelder zag in de opening geen gevaar en speelde 46-41. Michel Stempher greep de overwinning door een eenvoudige 3 om 3 naar 46.

 

21 februari

Tegen de eindfase kwam Antoine Koster toch beter te staan tegen Arie Heikoop. Dit resulteerde in een eindspel van dam +3 tegen dam +1. Niet helemaal duidelijk werd of dit eindspel in remise zou eindigen. Feit was dat Antoine remise aanbood en Arie zich plaatst voor de volgende ronde.

 

7 februari

Wim Dekker had genoeg aan remise, maar koos ervoor daar in de opening geen rekening mee te houden. Yulia Bintsarovska kreeg het spel rond de kortevleugelopsluiting niet rond. Op het moment dat Wim zich bevrijdde, kon Yulia een damzet nemen, maar Wim zou ook een dam hebben en een gelijk aantal schijven. Het verdere verloop van de partij leek aardig gelijkwaardig en in de eindfase werd tot remise besloten.

 

2e Ronde
18. Aike de Vries 8. Teun van Gelder 0 - 2R
20. Johannes Kiewiet Frank Jansen 0 - 2
2. Michel Stempher 25. Willem Visscher 2 - 0
1. Piet Dijkstra 9. Arie Heikoop * 1 - 1
4. Antoine Koster 16. Johan Wezenberg 2 - 0
6. Wim Dekker 26. Willem Juffer 2 - 0R
5. Yulia Bintsarovska 21. Hans de Vries 2 - 0R
11. Harwin Reuvekamp 12. Geert van der Molen * 1 - 1

24 januari

Via een lichte combinatie won Michel Stempher rond de 20e zet een schijf op Willem Visscher. Rond de 30e zet ruilde Willem achterwaarts en combineerde Michel naar dam. Willem nam de dam direct af, maar stond nog steeds een schijf achter en werd ook positioneel in problemen gebracht. Michel won.

 

22 november

Frank Jansen plaatste vroeg een voorpost op 27 tegen Johannes Kiewiet en bouwde dit uit naar een echte flankaanval. Johannes speelde echter prima tegen waarna in de eindfase Frank met dam +5 de winst moest zien te vinden tegen dam +4. Een 2e dam was daarbij behulpzaam en Frank won.

 

15 november

Harwin Reuvekamp gaf aan eindelijk weer eens een goede partij te hebben gespeeld. Dit bleek niet voldoende om door te gaan. Het werd remise tegen Geert van der Molen. Antoine kwam vroeg in de partij op 15 en uiteindelijk ook het eerst op dam. De eindfase verliep niet vlekkeloos. Antoine miste de winst, maar het zat mee omdat Johan Wezenberg zijn remiseoffer net te vroeg deed. Toch winst voor Antoine.

 

1 november

Bekerwinnaar Piet Dijkstra moest tegen Arie Heikoop winnen om  dit jaar naar de 3e ronde te mogen. Arie kreeg gaandeweg steeds betere papieren waardoor Piet remise aanbood en Arie niet persé wilde winnen en zich als eerste plaatste voor de volgende ronde.

 

1e Ronde
1. Piet Dijkstra 7. Henk Kamminga 2 - 0
11. Harwin Reuvekamp 14. Dorus Kuipers 2 - 0
16. Johan Wezenberg 22. Herman Brink 2 - 0
20. Johannes Kiewiet * 19. Piet Toeter 1 - 1
25. Willem Visscher * 15. Ton Halman 1 - 1
6. Wim Dekker 18. Aike de Vries 2 - 0
10. Ton Noort 12. Geert v.d. Molen * 1 - 1
9. Arie Heikoop 21. Hans de Vries 2 - 0
23. Harm Landman 8. Teun van Gelder 0 - 2
24. Jannes van Marle 26. Willem Juffer 0 - 2
3. Nico Lugthart 2. Michel Stempher 0 - 2 R
13. Harm Kist 5. Yulia Bintsarovska 0 - 2
4. Antoine Koster 17. Bertus de Vries 2 - 0

25 oktober

De laatste twee wedstrijden in de 1e ronde werden gespeeld.  Willem Juffer won vroeg op de avond van Jannes van Marle. Antoine koster won van Bertus de Vries. Hierna werd geloot voor de 2e ronde waarbij sommige afvallers werden ingeloot om het aantal spelers op 16 te brengen

 

18 oktober

Ton Noort onderkende de dreiging van Geert van der Molen, maar werd toch slachtoffer door een leuke finesse. Achteraf bleek dat andere keuzes ook slechts tot remise hadden geleid. Aangezien Ton moest winnen was de remise genoeg voor Geert.

 

11 oktober

Voor het eerst 2 remisepartijen: Willem Visscher met Ton Halman en Johannes Kiewiet met Piet Toeter. Piet brak door richting dam ten koste van een schijf. Hij moest even wachten met dam halen om remise te voorkomen. Hierbij koos Piet de verkeerde zet. Hij ruilde, waarna Johannes alsnog remise pakte. Teun van Gelder had veel eerder op de avond de winst al gepakt tegen Harm Landman. Het krachtsverschil bleek te groot.

 

20 september

Michel Stempher gaat naar de 2e ronde. Nico Lugthart speelt geen bekercompetitie.

 

13 september

Bekerwinnaar Piet Dijkstra trok zich niets aan van de goede resultaten van Henk Kamminga in het openingstoernooi van de PODB en speelde Henk positioneel van het bord.

 

6 september

In de langste partij van de avond doorbrak Yulia Bintsarovska de serie winstpartijen van wit eerder op de avond. Harm kist werd het slachtoffer. Dorus Kuipers stond beter maar zag dit in het middenspel veranderen. Harwin Reuvekamp zette Dorus min of meer vast en won zijn eerste bekerpartij sinds jaren. Ton Halman houdt van leuk spel, Piet Toeter ging hier in mee. Piet combineerde via 5 om 3 naar dam en won omdat ondanks de 2 schijven achter de positie inclusief dam doorslaggevend was. Terwijl het op het bord lang niet zeker was wie er nu eigenlijk beter stond, ging Hans de Vries onnoemelijk in de fout door een 1 om 4 open te zetten waardoor Arie Heikoop won. Aike de Vries wilde zijn positie wat repareren, maar zette daarmee een combinatiemogelijkheid open voor Wim Dekker.  De dam kostte 2 schijven, maar na afname stond Aike een schijf achter. Na nog een tiental zetten besloot Aike toch wat vroegtijdig op te geven op het moment dat Wim nog lang niet zeker was van de winst.

 

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb