1e Team PODB 2023-2024

do 9 nov Dronten 1 - SSS 1 1 - 7
di 5 dec SSS 1 - Eye-t Webd OG/Wapenveld 1 3 - 5
di 16 jan DEZ/NGKZ Hattemerbroek 1 - SSS 1 5 - 3
di 6 feb SSS 1 - Lelystad 7 - 1
ma 18 mrt Eye-t Webd OG/Wapenveld 2 - SSS 1 3 - 5

SSS 1 speelt in de Hoofdklas West met viertallen.

In dit team spelen Michel Stempher, Yulia Bintsarovska, Teun van Gelder, Piet Dijkstra en Henk Kamminga

 

18 maart

De slotwedstrijd tegen Eye-t Webdesign 2 werd met 5-3 gewonnen, Na de remises van Teun van Gelder tegen Geurt Souman en Piet Dijkstra tegen Gerrit Eilander werd ook de 3e partij remise. Albert Lusink kwam tot een leuke rondslag tegen Henk Kamminga. Het aantal schijven bleef gelijk. Hierna was het voor beide spelers nog even oppassen tot het definitief remise werd. Aangezien Michel Stempher won van Henk van Renselaar pakte SSS de overwinning. De flankaanval van Michel resulteerde na ruilwerk in een betere stand en werd besloten met een combinatie. SSS eindigde als 3e met 6 uit 5.

 

6 februari

Lelystad kwam met 3 spelers naar Kampen waardoor Teun van Gelder voor de interne competitie kon spelen. Bert Zijlstra (1042) was niet op dreef en trapte in een 3 om 4 van Michel Stempher. Na een totaal nieuwe opbouw kon Michel alweer licht combineren en gaf Bert op. Yulia Bintsarovska kreeg later in de partij positioneel grip op de stand van Wijnand Groen (884). Via een achterloop won Yulia een schijf en de partij. Henk Kamminga bepaalde de eindstand op 7-1 door zijn remise met Cyril Sluisdom (1007). Cyril kwam in de eindfase beter te staan, maar niet genoeg voor de winst.

 

16 januari

In de uitwedstrijd tegen DEZ/NGKZ ging het met drie remises gelijk op. In de laatste partij ging de winst naar DEZ/NGKZ en verloor SSS met 5-3.

Piet Dijkstra remise met Henk Mostert Azn, Teun van Gelder met Alie Beekman-van Duinen, Yulia Bintsarovska met Alex Klein. Henk Kamminga verloor van Johnny Kroon.

 

5 december

Op Sinterklaasavond werd er toch een wedstrijd gespeeld tegen Eye-t Webd OG/Wapenveld 1. Piet Dijkstra moest het uiteindelijk toch positioneel afleggen tegen Rienk van Marle (1316). Dit kostte Piet een schijf en later de partij. Teun van Gelder en Maikel van den Esker (111) hielden elkaar aardig in evenwicht. Op het eind had Teun de beste papieren, maar werd het remise. Ook Michel Stempher leek aan het eind van de partij winstkansen te hebben, maar Erik Bakker (1071) pakte remise. Yulia kwam positioneel in de problemen tegen Rick Hakvoort (1382), maar ook hier geen winst maar remise. Uiteindelijk 5-3 voor Wapenveld.

 

9 november

In de eerste wedstrijd van dit seizoen blunderde Joop Kip (1010) waardoor Teun van Gelder de winst op raapte. Michel Stempher en Wim Broekman (966) verzeilden in standen waarin veel slagwisselingen mogelijk waren. Die zouden steeds in het voordeel van Michel uit pakken. Zo ook bij de laatse mogelijkheid waarbij Michel definitief won. Yulia Bintsarovska speelde tegen Gabi Maduro (857). Gabi trok onverschrokken ten strijde en ruilde vanuit zijn opgesloten korte vleugel naar veld 23. Lang ging alles goed tot hij wat onnodig een schijf en de partij verloor. De remise van Henk Kamminga met Siep Hamster (952) was toen een formaliteit om de 7-1 winst tegen Dronten te bewerkstelligen.

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen