Interne Competitie 2024-2025       Tot 1 mei 2025

De spelers van groep A spelen 2x tegen elkaar en 1x tegen spelers uit groep B

De spelers van groep B spelen 1x tegen spelers uit groep A, B en C

De spelers van groep C spelen 2x tegen elkaar en 1x tegen spelers uit groep B

Voor de eindrangschikking dienen 15 wedstrijden te zijn gespeeld

 

Standen na  22 april

22 april

Michel Stempher en Yulia Bintsarovska combineerden de halve finale met de interne competitie. De partij eindigde in remise waardoor Michel 1e werd in de interne competitie en zich plaatste voor de Halve finale in de beker. Herman Brink kende het openingszetje niet, Piet Toeter kwam een schijf voor. Later meende Herman via een zetje weer gelijk te komen. Na de misrekening gaf hij enkele zetten later op. Arie Heikoop tuinde niet in de lokzet van Johannes Kiewiet. Uiteindelijk remise.

 

8 april

Door zijn korte vleygelopsluiting te verbreken verloor Teun van Gelder een schijf. Een doorbraakcombinatie van Michel Stempher betekende het einde van de partij met winst voor Michel. Bertus de Vries en Willem Visscher waren al vroeg op de avond remise overeengekomen. Harwin Reuvekamp kwam tot een kettingstelling en speelde daarna Herman Brink van het bord, 2-0. Frank Jansen had een leuke combinatie in de stand gevlochten, die op zich gelijk bleef maar de inleing was tot een 1 om 3 naar dam met winst tegen Johan Wezenberg. Beter of minder staan bleef onduidelijk, Henk Kamminga moest wel via een offer doorbreken waarna Wim Dekker geen fout mocht maken om tot remise te komen. Analyse door de computer gaf ook aan dat er nergens sprake was van voordeel.

 

1 april

Frank Jansen nam een hoge hekstelling in. Na een actie van Arie Heikoop hadden zowel Arie als Frank een verre voorpost. Dit leverde Frank schijfwinst op  en later de partijwinst. Piet Toeter zag de dreigingen van Bertus de Vries maar miste er toch eentje waardoor Bertus winnend combineerde. Herman Brink kwam uitieindelijk vast te zitten en verloor van Henk Kamminga. Johannes Kiewiet liep in de opening achter een voorpost van Wim Dekker. Na de 1 om 1 ruil kon johannes een 1 om 2 niet pareren en verloor later. Harm Landman stond zeker niet slecht tegen Harwin Reuvekamp. wel moest hij steeds rekening houden met een definitieve doorbraak van Harwin die al op 36 stond. Zover kwam het niet omdat Harm een lichte damcombinatie open zette en opgaf. Harm Kist combineerde al vroeg naar dam. Na afname stond Johan Wezenberg een schijf achter. Harm bleef alert en pakte in de uiteindelijke 4 tegen 3 de volle winst.

 

25 maart

Na de 8 partijen vorige week waren er nu slechts 9 aanwezigen, waaronder Michel Stempher en Frank Jansen, die gisteren al voor het 1e team speelden. Ondanks de verschillen in rating kwamen er mooie partijen op het bord. Wim Dekker lokt een 3 om 3 uit van Herman Brink met als doel zijn voorpost in het centrum op te peuzelen. Herman wist dit lang te verijdelen maar ging via een lichte combinatie toch de mist in. Harm Landman kwam minder maar greep zijn kans en brak door naar dam. Willem Visscher had 2 schijven meer maar zijn 5 schijven stonden nog ver van de damlijn. Remise. Harm Kist speelde het slim tegen Bertus de Vries en combineerde een bedreiging van de voorpost van Bertus op 28 met een doorbaakdreiging. Toch won Bertus toen Harm geen oog had voor de combinatie van Bertus via damgeven en dam afnemen met rondslag. Frank Jansen kreeg de strategische velden in handen tegen Johannes Kiewiet. Eeen bedacht doorbraakruiltje moest echter achterwege blijven omdat Johannes dan kon combineren. Het geduld werd beloond en mondde uit in een oppositie winst.

 

18 maart

Teun van Gelder won van Arie Heikoop met een verrassende damcombinatie. Ook Ton Noort kwam via een damzetje op dam en won van Johan Wezenberg. Johan ruilde naar 24 terwijl hij 49-44 al had gespeeld. Bij Willem Visscher was de winst meer positioneel. Herman Brink onderkende niet het gevaar van een doorbraak op lange termijn. Wim Dekker kreeg een ideale hekstelling op het bord maar kon op termijn losbreken door Hans de Vries niet voorkomen. Hans liet het niet zover komen door een damzetje open te zetten waardoor Wim won. Bertus de Vries won alsnog in remisestand toen Harm Landman toch nog een foutje maakte. Harwin Reuvekamp moet waarschijnlijk tevreden zijn met de remise tegen Johannes Kiewiet. Johannes kon naar een 2e dam lopen en zou dan winstkansen kunnen krijgen. Henk Kamminga ging in de fout waarna Harm Kist met dam + schijf tegen 4 schijven van Henk speelde. Niet duidelijk werd of Harm op winst speelde en/of Henk juist probeerde te winnen door zonder schijfverlies op dam te komen. Remise. De hekstelling van Frank Jansen tegen Michel Stempher was lang bepalend voor de partij. Frank nam een doorbraakcombinatie waarna ook hier een eindspel ontsstond van dam + schijf van Frank tegen 4 schijven van Michel. Ook hier remise.

 

11 maart

Harrm Landman verloor uiteindelijk de solitaire schijf die Wim Dekker hem had bezorgd. Pas na ruim 50 zetten had Wim alle remisegaatjes gedicht en won de partij. In het late middenspel won Henk Kamminga een schijf op Piet Dijkstra. Piet kwam nog op dam door een 2e schijf te offeren. Henk kon met meerdere schijven richting dam en won.

 

4 maart

Henk Kamminga bezorgde Harwin Reuvekamp (de man in vorm) een uitgedunde lange vleugel. Wonderwel wist Harwin dit toch te repareren. Uiteindelijk trok Henk toch aan het langste eind en won. Arie Heikoop was eerder al een schijf voor gekomen tegen Bertus de Vries en won deze snelle partij. Harm Kist leek op het eind nog in de problem te komen. Ton Noort zag het niet zitten een langdurig eindspel aan te gaan en bood remise. Ook de partij tussen Johannes Kiewiet en Piet Toeter eindigde onbeslist.

 

25 februari

Nadat velen zelf al tot remise waren gekomen ging de belangstelling uit naar de langste partij. Harwin Reuvekamp slaagde er redelijk moeiteloos in om Michel Stempher op remise te houden na een partij waarin hij steeds gelijkwaardig stond. Wim Dekker was wel in de problemen geraakt tegen Ton Noort maar redde zich via een combinatie, remise. Van de overige remises is niets gezien. Piet Toeter - Willem Visscher, Johan Wezenberg - Bertus de Vries, Harm Landman - Herman Brink, Arie Heikoop - Johannes Kiewiet.

 

18 februari

Slechts één remise: Arie Heikoop tegen Harwin Reuvekamp. Herman Brink en Johannes Kiewiet speelden al de 3e keer tegen elkaar, Johannes won.

De andere winstpartijen: Yulia Bintsarovska won van Piet Dijkstra, Piet Toeter van Harm Landman en Frank Jansen van Henk Kamminga.

 

11 februari

Herman Brink zat al in een moeilijke situatie toen Henk Kamminga naar dam combineerde. Herman plakte nog maar zag in dat zijn dam direct werd afgenomen en gaf op. Wim Dekker zette Harwin Reuvekamp vast op diens korte vleugel. Harwin onderkende steeds de combinaties die dreigden maar trapte uiteindelijk toch in een damzetje van Wim. Na enkele zetten gaf Harwin op. Teun van Gelder zette een damcombinatie open die Piet Dijkstra niet zag. Later zag Teun dat hijzelf ook een lichte combinatie had gemist. In de eindfase ging Piet positioneel de mist in en won Teun. Michel Stempher zag geen kans de verdediging van Harm Kist te doorbreken. Sterker, na afloop bleek dat Harm had kunnen winnen. Remise.

 

5 februari

Arie Heikoop wist te voorkomen dat hij vast zou lopen tegen Henk Kamminga. Later in de partij brak Arie door ten koste van een schijf maar moest wachten om naar dam te gaan. Henk gebruikte dit om zelf ook dam te halen, terwijl Arie met nog een schijf richting dam toog. Een rommelige situatie waarin Arie zijn dam verspeelde, maar weer wel op tijd was om via weer een dam toch remise te maken. Bertus de Vries leek Johannes Kiewiet te overspelen. Hij liep te snel door waarna Johannes met een 1 om 2 de winst toch naar zich toe trok. Piet Toeter zette een gatenkaas openwaar Piet Dijkstra met een soort forcing gebruik van maakte. Waar een offer noodzakelijk was liep Toeter achter een schijf. Na een 4 om 4 snoepte Dijkstra een schijf en won. Johan Wezenberg onderkende onvoldoende welke kansen hij zelf had. Na meermaals achterwaarts te ruilen bood hij Wim Dekker de kans tot herstelwerk. Wim wist Johan volledig vast te laten lopen en won.

 

27 januari

De poging van Wim Dekker een schijf te winnen leek te stranden, maar Bertus de Vries speelde het verkeerde tempo waarna Wim een schijf won en Bertus opgaf. Willem Visscher zat in een korte vleugelopsluiting en liep langzaam maar zeker steeds meer vast. Piet Dijkstra bood hem nog de kans toch te ontsnappen. Willem zag dit niet en verloor. Herman Brink speelde een prima partij, Johannes Kiewiet kon een doorbraak niet voorkomen. Herman dacht zijn verdediging goed op orde te hebben en liep richting dam. Na een te voorkomen afruil van Johannes was remise onontkoombaar. Arie Heikoop hield lang zicht op een goed resultaat. Michel Stempher wist in de resterende 4 tegen 4 toch elke losstaande schijf vast te pinnen en won. Johan Wezenberg combineerde ten koste van een schijf naar dam. Frank Jansen wist de dam af te nemen waarna het aantal schijven weer gelijk was. In 8 tegen 8 had Johan het lastig maar wist toch weer naar dam te combineren. Met dam +3 van Frank tegen dam +2 van Johan ontspon zich een aardig eindspel waarin Frank toch in remise moest berusten. Het zat Henk Kamminga niet tegen toen Harm Kist de schijfwinst via een offer + klein zetje niet zag. Hierna dwong Henk de schijven van Harm naar de randen en brak uiteindelijk door. In de 4 tegen 4 miste Henk de directe winst en offerde onnodig. Het eindspel speelde Henk weer wel nauwkeurig uit en Henk won.

 

20 januari

Slechts 2 partijen. Michel Stempher en Wim Dekker speelden een leuke partij met een halve hekstelling van Wim die consequent op het bord bleef. Jammer was dat Wim op moest geven toen hij positioneel dacht en blunderde door zetcontrole te vergeten, De computer gaf een redelijk gelijkwaardige stand aan. Arie Heikoop had betere formaties en Piet Toeter verdronk. Na een onnodige zet bleek schijfverlies niet meer te voorkomen en was het snel gedaan.

 

13 januari

Willem Visscher kreeg voordeel na een centrumdoorstoot via een ruiltje. Bertus de Vries kon niet meer voorkomen dat Willem naar dam zou gaan. Willem moest wel eerst zorgen dat Bertus niet ook door zou breken. Zijn oplossing klopte niet en Bertus kwam nog het eerst op dam. Remise. Harm Landman kwam al vroeg in de partij 2 schijven achter waardoor Johannes Kiewiet geen moeite had om 2 punten binnen te halen. Herman Brink speelde positioneel een sterke partij tegen Harm Kist. Hij wist zowel zijn voorpost op 24 en zijn schijf op 27 goed te verdedigen. Harm had alle geduld van de wereld en pakte het moment waarop hij toch op de rechtervleugel door kon breken. In een stand van dam +3 van Harm tegen dam +1 van Herman miste Herman de remise. Vanuit het centrum stootte Michel Stempher door naar het kerkhofveld. Teun van Gelder bleef niet achter en deed hetzelfde waarna een leuke partij ontstond. Een doorbraakactie van Michel kostte hem een schijf maar bleek de inleiding tot winst. Arie Heikoop en Johan Wezenberg speelden een laveerpartij waarebij Arie steeds wat terreinvoordeel hield. Arie moest echter offeren alvorens naar dam te kunnen. Johan sleepte er nog remise uit. Ook in de partij tussen Harwin Reuvekamp en Piet Dijkstra ontstond pas in de eindfase echte spanning. Piet kwam beter te staan door met 1 schijf er 2 van Harwin bezig te houden. Piet mistte echter de winnende offervariant waarbij hij door oppositie had gewonnen. Remise.

 

7 januari

Net na nieuwjaar werd er aardig om de punten gestreden. In vier partijen kwam het tot winst. Piet Dijkstra kwam vrij vroeg in de partij al meerdere schijven voor en won van Harm Landman. Bertus de Vries had een hekstelling tegen Johannes Kiewiet. Johannes had steeds last van dreigende zetjes en kwam uiteindelijk klem te staan. Winst voor Bertus. Herman Brink speelde lang goed, maar maakte aan het eind toch een foutje waardoor Arie Heikoop 2 punten pakte. Het lukte Michel Stempher toch weer een doorstoot in het centrum te plaatsen. Hierna liep Henk Kamminga zich vast en gaf op. Al vroeg in de partij stootte ook Frank Jansen door met zwart  naar 29, Wim Dekker wachtte rustig af hoe dit zich zou ontwikkelen. Frank leek steeds wat makkeler spel te hebben maar moest aan het eind zelf ook goed oppassen. Het liep remise. In de langste partij had johan wezenberg wat formaties op het bord waar de schijven van Harm Kist los zand leken. Toch was de uitslag hier uiteindelijk ook 1-1.

 

10 december

Harm Kist bewees maar weer eens dat hij ook door dammers met een hoge rating moeilijk is te verslaan. Deze avond hield hij Yulia Bintsarovska op remise. Ook Willem Visscher, spelend in groep C, smaakte het genoegen Henk Kamminga uit groep A een punt afhandig te maken. Daarentegen lukte het Ton Noort (groep A) wel tot de volle winst te komen tegen Arie Heikoop.(groep B).

 

3 december

Bijna Sinterklaas, maar ondanks hier en daar een cadeautje moesten de meeste winnaars nog aardig aan de bak. Willem Visscher wist Piet Toeter positioneel verloren te spelen. Een combinatie bezegelde de winst van Willem. Na een achterloop van Wim Dekker had Herman Brink slechts één zet om schijfverlies te voorkomen. Dit was de inleiding voor een hopeloze positie van Herman die uitmondde in een lichte combinatie van Wim. Frank Jansen was met wit al vroeg op 15 gekomen. Dit speelde echter geen rol in het verlies van Henk Kamminga. Henk liep achter een schijf waarna Frank eenvoudig een schijf won. Henk gaf op. Harm Kist zag problemen op zich af komen en besloot niet te wachten. Via een ruil offerde hij een schijf. Later in de partij was een klein zetje voldoende voor de winst van Michel Stempher. Door een fout van Harm Landman was Harwin Reuvekamp al vroeg op schijfwinst gekomen. Uiteindelijk moest Harwin nog alle zeilen bijzetten om remise van Harm te voorkomen. Harwin won. Piet Dijkstra en Arie Heikoop speelden een klassieke partij. Arie ging ongeveer op dezelfde wijze in de fout als Henk eerder op de avond en verloor een schijf. Piet won de partij. Teun van Gelder probeerde via een offer in de eindfase een nederlaag te voorkomen. Er kwam nog een offer overheen waarna Yulia Bintsarovska het eindspel van dam + 4 tegen dam + 2 in winst om zette.

 

26 november

Piet Dijkstra had van achter uit toch vrije doortocht naar dam met een schijf minder. Herman had dus heel wat zetten beschikbaar om zelf ook door te breken. De schijven van Piet stonden echter zodaniog opgesteld dat Herman geen oplossing vond en uiteindelijk op gaf. Bertus de Vries en Piet Toeter waren eerder al remise overeen gekomen. De positionele kansen in de partij van Arie Heikoop en Wim Dekker wisselden nogal. Wim kwam beter uit de opening, Arie nam dit over maar de eindfase was toch weer voor Wim. Arie bleek in het eindspel net niet van dam af te houden, remise. Ton Noort zag beren op het dambord en verleidde Henk Kamminga tot een doorbraakcombinatie waarbij Ton dan ook richting dam kon.Toen Henk de combinatie inderdaad nam bleek dat Ton de doorgebroken schijf weg kon ruilen en een winnende? positie over hield.

 

19 november

Naast een teamwedstrijd en bekercompetitie waren er drie partijen die allemaal in winst eindigde. Willem Visscher wilde een 3 om 3 plaatsen tegen Wim Dekker, maar staakte dit halverwege omdat dit niet kon. Hij verloor vrijwel direct een 2e schijf en later een 3e schijf en gaf op. Arie Heikoop en Henk Kamminga speelden ook een snelle partij. In 8 tegen 8 ging Arie positioneel de mist in en kon na schijfverlies opgeven. De langste partij was tussen Harwin Reuvekamp en Harm Kist. Harm was in een volle stand met zwart doorgestoten naar 34 en gokte op mogelijke zetjes. Harwin won deze schijf, kwam op dam  en speelde het geduldig naar winst.

 

12 november

Zowel Ton Noort als Frank Jansen gingen voor flankspel in de opening. Frank hield dit het langst vol en bouwde wat combinaties in de stelling. Ton onderkende dit maar ging toch in de fout. Frank combineerde naar dam en won. Bertus de Vries nam een voorpost in tegen Piet Dijkstra. Na het verwijderen daarvan nam Bertus opnieuw een voorpost in. Piet won deze schijf en later nogmaals een schijf. Hierna hield Bertus het voor gezien. Johan Wezenberg had ook een schijf gewonnen via een leuk zetje. Later in de partij was Johan niet nauwkeurig genoeg en Herman Brink pakte nog remise. Piet Toeter en Johannes Kiewiet leken aardig aan elkaar gewaagd tot Johannes in 7 tegen 7 zich positioneel lietb overrompelen. Piet brak winnend door en won. Teun van Gelder kreeg tot tweemaal toe een kettingstelling op het bord. Harwin Reuvekamp wist zich te bevrijden waarna de kansen meer gelijkwaardig werden en tot remise leidden.

 

5 november 

Herman Brink verraste Frank Jansen met een damcombinatie ten koste van een schijf. Herman offerde nog een schijf om de dam te behouden, maar wist niet te voorkomen dat Frank later de dam af nam. Het aantal schijven en positie was weer in evenwicht. Nu kwam Herman geleidelijk minder en besloot tot een noodgreep . Dit pakte anders uit dan voorzien en Frank won. De drie andere partijen eindigden in remise. Henk Kamminga had schijfwinst, maar keek tegen een komende doorbraak van Bertus de Vries aan. Bertus bood remise aan wat Henk accepteerde. Piet Dijkstra en Harm Kist moesten halverwege de partij opnieuw gaan opbouwen. Harm besloot tot een wat dure doorbraak naar dam waar hij ook de voorpost van Piet had kunnen winnen.  Nu liep het remise. De partij tussen Wim Dekker en Ton Noort was best interessant. maar kende ook geen doorslaggevend voordeel voor een van de spelers.

 

29 oktober

Harwin Reuvekamp was op schijfwinst gekomen, maar kampte met een Korte Vleugel Opsluiting. Willem Visscher meende te kunnen combineren, maar vergiste zich waardoor de winst snel naar Harwin ging. Ook Arie Heikoop had een schijf gewonnen. Het zat niet tegen toen Harm Landman niet zag dat hij weer gelijk kon komen. Arie won. Michel Stempher won de voorpost van Ton Noort, waarna Ton ook nog een rondslag open zette en op gaf. Henk Kamminga kampte met een slechte lange vleugel. Hij gaf op toen Teun van Gelder naar 22 was doorgestoten. Dit bleek bij analyse wat voorbarig omdat Teun bij meerdere voortzettingen de mist in kon gaan. Slechts de juiste keuze zou inderdaad naar winst leiden. Piet Dijkstra en Frank Jansen speelden een leuke partij en kwamen tot remise. Johan Wezenberg ruilde voorwaarts en zag na de achterloop van Johannes Kiewiet dat hij een schijf ging verliezen gezien de dreigende combinaties. Johan kwam weer gelijk in schijven toen Johannes offerde om door te breken. Waarschijnlijk was een 2e offer genoeg voor een snelle winst. Nu kreeg Johan kansen op remise toen Johannes niet de sterkste voortzetting koos. Sterker: het werd remise.

 

22 oktober

Door de tijd vretende eigen partij was er weinig zicht op de andere borden. Harwin Reuvekamp had steeds de betere positie en won daarmee van Bertus de Vries. Ook Piet Toeter leek steeds wat beter te staan en won van Herman Brink. Arie Heikoop won een schijf, maar Willem Visscher wist later naar dam door te breken. Met 2 schijven achter bood Willem remise aan, wat Arie accepteerde. Johan Wezenberg tegen Piet Dijkstra en Ton Noort tegen Teun van Gelder kwamen ook remise overeen. Ton had dam+3 en Teun dam+4. Frank Jansen maakte de partij prima af tegen Michel Stempher na zijn damcombinatie. Frank bracht Michel een "historische nederlaag" toe. Harm Kist bleef geduldig spelen met als doel de voorpost van Wim Dekker te bedreigen. De pogingen van Wim om een late hekstelling op het bord te krijgen mislukte. Toen de stellingen tegen elkaar stonden offerde Harm, maar het kostte nog veel schijven om richting dam te gaan. Wim haalde eerder dam en won.

 

15 oktober

In alle partijen werd voor de winst gegaan. Herman Brink ging daarin te ver en naar voren, Henk Kamminga pakte daardoor de winst. Piet Dijkstra had een hekstelling met 2 schijven op de lange lijn. Johannes Kiewiet stelde daar met zwart een middenblok tegenover met een punt op 28. De omsingeling door Piet slaagde. De uiteindelijke ruil van Johannes leidde slechts naar verlies. Ook Harwin Reuvekamp speelde met een centrumblok met witte schijven op 22 en 29. Johan Wezenberg ging mee in de strijd. Beide spelers waren teleurgesteld toen bleek dat de vlag van Harwin was gevallen. Arie Heikoop kreeg het lastig tegen Harm Kist. Arie kwam nog tot een eindspel van 2 tegen 3 schijven, maar Harm zag de winst. Teun van Gelder ging in de opening driest in de aanval tegen Wim Dekker. Uiteindelijk leidde dit naar een ruilpartij en moest opnieuw worden opgebouwd. Nu was het Wim die (te) driest naar voren ruilde. Zijn beoogde vervolgzet werd verijdeld door een dreigende combinatie. Hierna volgde een prachtige forcing van Teun waarna Wim op gaf. Thuis bleek echter dat Teun enorm blunderde en Wim de winnende zet niet zag. Hans de Vries was door een combinatie 2 schijven voor gekomen tegen Harm Landman. Harm zag al snel in dat verder spelen zinloos was. Ook Bertus de Vries had al snel schijfwinst tegen Piet Toeter. Piet gaf op toen hij later in de partij een 3 om 3 doorbraak tegen kreeg. Geert van der Molen had waardering voor het taaie spel van Willem Visscher maar wist Willem uiteindelijk positioneel klem te zetten.

 

8 oktober

Herman Brink en Bertus de Vries hadden een soort halmastand op het bord waaruit nog meerdere formaties gevormd konden worden. Bertus trok uiteindelijk aan het langste eind en pakte 2 punten. Teun van Gelder speelde zijn eerste partij en wist meerdere dreigingen in de stand te breien. Frank Jansen omzeilde de meeste, maar tuinde toch in een combinatie en gaf op. Harm Landman bleek weer een taaie tegenstander, maar Piet Toeter wist Harm toch vast te zetten waardoor ook hij 2 punten rijker werd. De laatste winstpartij was voor Wim Dekker die na een 3 om 3 achterwaartse ruil van Henk Kamminga kon profiteren van een zwakke voortzetting van Henk. Johannes Kiewiet kwam tot een dam+4 tegen een dam+1 van Willem Visscher. Het werd niet helemaal duidelijk of Johannes had kunnen winnen i.p.v de overeengekomen remise. In 13 tegen 13 konden Johan Wezenberg en Geert van der Molen opnieuw gaan opbouwen. Kennelijk slaagde ze daar allebei in en werd het in de resterende 4 tegen 4 remise. De zwaarst bevochten remise was voor Harwin Reuvekamp tegen Yulia Bintsarovska.  Ook hier moest opnieuw worden opgebouwd toen de hekstelling van Yulia werd verbroken. In een stand van 6 tegen 6 zag Harwin op tijd de leuke reddende remiseactie.

 

1 oktober

Harwin Reuvekamp nam een voorpost in op 24. Michel Stempher toonde binnen enkele zetten aan dat dit het verkeerde moment was. Michel won een schijf en rondde de partij winnend af met een leuke rondslagcombinatie. Wim Dekker deed zichzelf tegen Frank Jansen de das om door bij een slagwisseling puur naar de positie te kijken en niet naar het aantal schijven. Hij verloor een schijf en gaf zich even later gewonnen. Harm Landman verspeelde eveneens een schijf, maar knokte door. Geert van der Molen had nog voldoende hoofdbrekens tegen het taaie spel van Harm maar speelde het nauwkeurig uit naar winst. Herman Brink en Willem Visscher moesten in de 7 tegen 7 allebei de juiste zetten kiezen. Toen dit gebeurde bleek dat het aan alle kanten remise liep.

 

24 september

De remise tussen Willem Visscher en Bertus de Vries lijkt een logische uitslag gezien de gelijkopgaande partij. Dit is ook de conclusie na  de remise tussen Wim Dekker en Harwin Reuvekamp. Harwin wist alle verborgen combinaties te omzeilen waarna het in de eindfase spannend werd of en wie aan het langste eind zou trekken, remise. Herman Brink was op schijfwinst gekomen tegen Harm Landman en maakte de partij netjes af, 2-0. Na een achterloop van Michel Stempher koos Piet Dijkstra de verkeerde voortzetting. Hierna ruilde Michel Stempher 2 om 2 waarna nog een 1 om 2 volgde. Michel won nadat hij nog een schijf veroverde.

 

17 september

Willem Visscher is weer zodanig mobiel dat hij weer mee speelt. In de partij met Harm Landman leek het remise te worden. Harm koos echter de verkeerde ruil waarna Willem een winnende lichte doorbraakcombinatie had. Bertus de Vries was een schijf voor gekomen tegen Herman Brink. Toch kon Herman profiteren van een onjuiste voortzetting waardoor de partij remise werd. Piet Toeter kreeg steeds minder speelmogelijkheden door lichte combinatiedreigingen van Wim Dekker. Uiteindelijk mondde dit uit in een winnende doorbraakcombinatie van Wim. Frank Jansen en Harwin Reuvekamp kwamen tot boeiend spel. Na het met zwart bezetten van 24 en 27 kon Harwin in het centrum niet spelen. Frank bezette daar later veld 23. Het aantal schijven dunde uit evenals de tijd. Na offers van beide kanten kwam Frank op dam en tot winst. Ook bij Johan Wezenberg en Henk Kamminga kwam leuk spel op de borden. Het flankspel van Johan mondde uit in een Korte Vleugel opsluiting. In 5 tegen 5 had Henk de beste papieren. Ook hij probeerde via offers tot winst te komen, maar dit zat er gewoon niet in. Remise.

 

10 september

Wellicht door Nederland-Duitsland was de opkomst laag. Door combinaties in drie van de vier partijen waren die partijen rond 8.45 uur uit en konden ook die spelers nog de wedstrijd zien. Bertus de Vries combineerde fraai naar dam tegen Harm Landman en won. Piet Dijkstra zette een drie om drie naar dam open waardoor ook Wim Dekker 2 punten pakte, Herman Brink combineerde ook, maar Johannes Kiewiet kon counteren met een 2 om 2. Herman voelde zich nu terecht gedwongen om 2 schijven te offeren en door te breken. Johannes durfde op winst spelen niet aan, offerde zelf een schijf en bood remise aan. Herman accepteerde dit. De partij tussen Frank Jansen en Yulia Bintsarovska duurde wel de hele avond. In een ingewikkelde stand liet Yulia een 5 om 5 toe. hierna had Frank meer randschijven en tempo-achterstand. Uiteindelijk wist Yulia dit te verzilveren.

 

3 september

Wim Dekker opende 31-27 en kreeg het beoogde spel met als doel laat in de partij gunstig los te komen. Michel Stempher had echter een mooie combinatie ingebouwd waardoor Wim los kwam maar direct verloor. Johannes Kiewiet kwam een schijf voor tegen Harm Landman die daarna nog ver kwam maar wel verloor. Ook Johan Wezenberg was een schijf voorgekomen, maar Piet Toeter bereikte een remisestand in 3 tegen 4. Toch won Johan omdat Piet onnodig offerde en niet meer op dam kwam. Positioneel leek de stand van Harwin Reuvekamp beter, maar hij moest oppassen voor de combinatiemogelijkheden van Henk Kamminga. Harwin deed dit waarna Henk toch combineerde, maar dit strandde door een achterwaartse 1 om 2 van Harwin. Harwin won direct. Harm Kist was los gekomen uit de omklemming door Frank Jansen. Harm ruilde enkele keren achterwaarts waardoor Frank terreinvoordeel kreeg en dit nauwkeurig uitspeelde. Uiteindelijk moest Harm offeren, maar belandde in een eindspel die vrijwel zeker tot verlies heeft geleid.

Maak jouw eigen website met JouwWeb