3e Team PODB 2022-2023

SSS 3 speelt in de 1e klas West met viertallen

 

Spelers:

Arie Heikoop

Ton Halman

Herman Brink

Johannes Kiewiet

Jannes van Marle

 

 

 

Programma SSS 3

ma 7 nov Zwolle - SSS 3

di 29 nov SSS 3 - Wapenveld 3

ma 12 dec Zwartsluis 2 - SSS 3

di 17 jan SSS 3 - Hattemerbroek 2

do 26 jan Dronten 2 - SSS 3

di 14 feb SSS 3 - Wapenveld 5

ma 6 maart Genemuiden - SSS 3

 

 

 

6 maart

De laatste wedstrijd uit tegen de al kampioen zijnde Genemuiden werd geen succes. In alle partijen werd min of meer geblunderd. Arie Heikoop liep in de opening achter een schijf en kwam door een standaardzetje een schijf achter tegen Herm Jan Heutink. Herman Brink was aardig bezig tegen Henk Klasen en kreeg de winst toegeworpen toen Henk bij een 2-slag meende te plakken, maar dit juist een 3-slag aan Herman opleverde. Johannes Kiewiet ging daarop ook in de fout waardoor Genemuiden op 2-2 kwam. Inmiddels had Arie zich ten koste van nog een schijf nog naar dam gevochten, maar het eindspel was niet houdbaar. Invaller Wim Dekker had het hele centrum in handen tegen Willem Speksnijder en dacht via 3 om 2 door te breken. Een blunder want een steunschijf ontbrak. Eindstand toch nog 6-2 voor de kampioen.

 

14 februari

Waar de competitie veelbelovend werd gestart, werd vanavond voor de 3e keer op rij een nederlaag geleden. Eye-t Webdesign uit Wapenveld trok aan het langste eind. Herman Brink dacht tegen Dirk van Doesburg leuk te combineren, maar dat het helemaal niet kon en stond pardoes 3 schijven achter en gaf op. Jannes van Marle moest uiteindelijk ook tegenstander Jan Boer feliciteren. Arie Heikoop bracht de hoop terug. In de eindfase stond Arie positioneel zodanig beter dat Henk van Ommen een schijf moest offeren en later verloor. Johannes Kiewiet mag waarschijnlijk erg tevreden zijn met het remisebod van Gerrit Wil Olthuis, want die stond echt wel beter. Eindstand 5-3 voor Wapenveld.

 

26 januari

SSS trok uiteindelijk aan het kortste eind in de uitwedstrijd tegen Dronten 2. In een redelijk gelijkwaardige partij besloten Ton Halman en Bert Schoonhoven in 6 tegen 6 tot remise. Ook de partijen tussen Herman Brink tegen Anne Bouwer en Johannes Kiewiet tegen Douwe Walta bleven steken op remise. Jannes van Marle ging echter kopje-onder tegen Aart Hankamp waardoor Dronten met 5-3 won.

 

17 januari

Het team van SSS staat weer met beide benen op de grond. In de thuiswedstrijd tegen DEZ/NGKZ 2 maakte Jannes van Marle een foutje in de opening en kwam een schijf achter tegen Henk Mostert Azn. Henk kon daarna doordrukken en won vrij snel. De pijn werd vergroot toen Herman Brink positioneel de mist in ging tegen A. Mostert. Mostert brak door en Herman gaf op. Arie Heikoop bracht de hoop terug door winst tegen Enno Last. Arie kwam een schijf voor, brak door, maar vergat een plakker. Aangezien Enno dit ook miste won Arie alsnog. De stand in de laatste partij leek lang in evenwicht. Toch won Hoeve uiteindelijk van Ton Halman en verloor SSS met 6-2.

 

12 december

Door winst op Zwartsluis 2 kwam SSS aan kop. Arie Heikoop kwam aan het eind van een klassieke partij met Henk Boers nadelig te staan en verloor een schijf. Arie won de schijf terug maar Henk was toen snel op dam en won. Ton Halman speelde remise tegen Harm de Jong. Door overwinningen aan de twee laatste borden werd de teamwinst van 5-3 binnen gehaald. Johannes Kiewiet won van Anne de Jong, Herman Brink van Klaas Wobben.

 

29 november

In de thuiswedstrijd tegen Wapenveld 3 pakte SSS alweer een punt. Ton Halman (584) wist met een damcombinatie Henk van Renselaar (945) te verslaan. De partij tussen Johannes Kiewiet (778) en Jaap Stegeman (819) verliep gelijkmatig naar remise. Volgens Paul Borreman (918) had Herman Brink (728) zich kunnen bevrijden. Herman zag dit niet en ging positioneel ten onder. Arie Heikoop (932) kwam geleidelijk toch wat minder te staan tegen  Geert Jan Smit ( 987). Met 3 schijven tegen 4 schijven konden beide spelers naar dam en werd het remise. Eindstand 4-4.

 

7 november

SSS3 ging van start met een uitwedstrijd tegen Zwolle. Het team kwam tot drie remises: Arie Heikoop tegen Jan Rensink, Gerrit van der Kolk tegen Ton Halman en Herman Brink tegen Cees Bouman. Jannes van Marle haalde de teamwinst binnen met zijn overwinning op Tjerk Jan Demmink.

 

 

Zie Archief voor eerdere seizoenen

Maak jouw eigen website met JouwWeb