3e Team PODB 2019-2020

Voor standen en andere uitslagen klik hier door naar toernooibase

 

18 februari

Met de uitwedstrijd tegen Dedemsvaart 2 sloot SSS3 dit seizoen van de clubcompetitie af. Harm Landman won van Lauran Hazen. Johannes Kiewiet deed hetzelfde tegen Robby ter Harmsel. De remise van Jan de Leeuw tegen Henk Brouwer zorgde voor een 5-3 overwinning. Het verlies van Jannes van Marle tegen Herman Gruppen deerde het team niet meer.

Het team eindigde op een vierde plaats van de zeven teams.

 

 

27 januari

In de uitwedstrijd tegen DOS Heino 2 leed SSS een 6-2 nederlaag. Slechts twee remises op de onderste borden: Gerrit Modders tegen Berend van Lenthe en Harm Landman tegen Cornelis Eilander.

Op bord 1 won Maikel Schotman van Johannes Kiewiet. Op bord 2 moest Dorus Kuipers Tonnie van Ommen feliciteren.

 

21 januari

Eindelijk werd dan toch de uitgestelde wedstrijd tegen Dronten 2 gespeeld. Beide teams staan in de middenmoot en daar veranderde de uitslag van 4-4 weinig aan. De start was niet veelbelovend toen Jan de Leeuw een eenvoudige damzet om de oren kreeg van Paul Kruik en nogmaals schijven eenvoudig verloor. Dorus Kuipers trok de stand in evenwicht door een gelukkige winst op Bert Schoonhoven. Schoonhoven stond volkomen gewonnen maar blunderde. De remise tussen Gerrit Modders en Aart Hanekamp kwam daarentegen wél voort uit een regelmatige en gelijkwaardige strijd. Een lichte tegenvaller was de remise van Johannes Kiewiet tegen Anne Bouwer gezien zijn schijfwinst in het middenspel. Johannes kampte met een hoge hekstelling van Anne en offerde een schijf terug waarna hij wellicht eerder richting dam had kunnen gaan. Al met al een redelijk terechte uitslag.

 

10 december

Henk Ramon viel op het laatste moment in tegen DEZ/NGKZ 2 dat op bezoek kwam. Henk was wel het eerst uit. Toen tegenstander Wensink concludeerde dat slechts een fout de remise nog zou kunnen voorkomen werd de vrede getekend. Jannes van Marle stond positioneel zo goed dat winst niet meer te missen bleek. Jannes won van Plakmeijer. Toen Jan de Leeuw ook nog eens zijn slag kon slaan door een combinatie tegen Lugthart was de teamwinst al een feit. Harm Landman had intussen al een doorbraakcombinatie gepleegd tegen Last. Harm had daarbij goed gerekend want hij kon de doorgebroken schijf van Last wegruilen en de partij winnend afsluiten. Een 7-1 overwinning. Een uitslag die dit team lang niet heeft gekend.

 

4 november

De uitwedstrijd tegen DSS Zwartsluis 2 eindigde in een fiasco. Slechts Dorus Kuipers pakte een punt tegen Harm de Jong. Gerrit Modders verloor van Anne de Jong, Harm Landman van Klaas Wobben en Jannes van Marle feliciteerde Folkert de Jong.

 

8 oktober

Eye-T Webd/OG 4 uit wapenveld kwam sterk bezet achter de borden. Maar net als vorig seizoen is 4-4 een uitslag die ons 3e team wel ligt. Dit was lang niet zeker toen Van Doesburg tegen Jan de Leeuw achter een schijf liep en Jan juist door het slagje toe te laten een volgend damzetje open zette en Jan verloor. Dorus Kuipers trof Gertie van Renselaar een alround invaller maar had eigenlijk geen moeite om tot remise te komen. Bij Jannes van Marle leek het mis te gaan tegen V.d. Scheer toen deze op dam kwam. Jannes wist met 2 schijven achter toch op dam te komen en kon profiteren van de ongelukkig staande schijven van V.d. Scheer en pakte remise. Johannes Kiewiet wist de stand naar 4-4 te trekken door na een lange partij te winnen van Boer.

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb